*Nettavisen* Økonomi.

Se sluttpakkene de får

De ansatte i Dagbladet er tilbudt styrte sluttpakker.

01.02.08 11:51

Sluttpakkene skal være på tre måneders etterlønn. I tillegg tilbys de en månedslønn for hvert år de har jobbet for avisen utover seks år, får NA24 Propaganda opplyst fra sentralt hold i avisen.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Man kan få maksimalt få 18 måneders etterlønn.

Frustrasjon
Kilder sier frustrasjon preger avishuset i det de ansatte nå studerer tilbudet som er kommet. Det har gyldighet til medio februar.

Forhandlingene om sluttpakkene i avisen har pågått over lengre tid. Klubbene i avisen har blant annet vært misfornøyde med at ledelsen har kjørt mot styrte sluttpakker. De tillitsvalgte i avisen mener at det heller skal være frivillig om man vil gå fra jobben eller ei.

Med styrte sluttpakker kan ikke de ansatte selv velge om de skal ta sluttpakken eller ei. I Dagbladets tilfelle mener klubbene at sluttpakkene er styrte fordi avdelingene som rammes av kuttene består av så få personer.

Ingen journalister får sluttpakke
Ingen journalister er blant dem som har fått tilbud om etterlønn i sluttpakke. De skrivende ble skjermet av ledelsen, mens blant annet typografer og fotografer vil bli rammet i det 100 årsverk, eller 150 millioner kroner i utgifter, skal slankes fra avisen.

NA24 Propaganda kommer med mer.

Har du medietips? Kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag