*Nettavisen* Økonomi.

Se TV 2s elleville svar til Øystein Sunde

KAN SIN SUNDE: TV 2s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl.

«Du må’kke komme her og komme her».

04.04.14 14:42

Nordmenn vil ha Øystein Sunde med i programserien «Hver gang vi møtes».

Artisten forteller til Nettavisen at han har blitt spurt, men har «takket høflig nei».

- Hadde TV 2s kontrakter vært til å leve med, og hadde Se og Hør-faktoren vært vesentlig lavere, og hadde resultatlista fra MMI-undersøkelsen vært den artistbuketten jeg eventuell skulle jobbe sammen med, hadde jeg nok svart «ja», fortsetter han.


TV 2 ser ut til å ha et svært avslappet forhold til det. Her er hva kanalens kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl svarer på Nettavisens spørsmål:

- Øystein Sunde er uten tvil en av «de aller største noen noensinne har sett», og han er selvsagt «fri som en vind» til å tenke om programmet som han vil.

- Stiller kontrakten urimelige krav overfor artistene? Hva inneholder kontraktene, og hva betaler dere artistene?

- «Du begynner med elleve, og legger til ti, deler på sju, så har du tre igjen. Legger til seksten, trekker fra ni, deler på fem, så har du to igjen». Vi kommenterer ikke innholdet i kontraktene, men føler ikke vi stikker «kjepper i romjula» for noen, og har inntrykk av at disse har fungert for artistene som har vært med.

- Hva tror TV 2 at Sunde mener med «hadde Se og Hør-faktoren vært vesentlig lavere»?

- Artistenes historier og erfaringer er en vesentlig del av programmet - « sånn e’re bare». Men man deler selvsagt bare de erfaringene man ønsker, og om man ikke ønsker å snakke i detalj om «året det var så bratt», så styrer man det selv. Vi håper ikke «det er fordommenes år i år, og at intoleransen har levelige kår», og opplever at artistene og seerne setter pris på at de kan dele raust med hverandre.

- Hvordan forklarer dere den fallende oppslutningen til programmet?

- Det vil alltid være et sammensatt svar på slike spørsmål, og «da er rådyra gode». Men tallene er gode, selv om de er noe lavere enn i fjor. Vi har heldigvis ikke behov for noen «samba til trøst».

- Hvilke artister har TV 2 spurt?

- Det er en ganske omfattende jobb og « plukke, plukke, plukke» artister til et program som «Hver gang vi møtes». Om det skulle bli en ny sesong, er det klart at det er mange spennende artister det ville vært «kjekt å ha». Men «du må’kke komme her og komme her» og tro at vi røper slike ting før det eventuelt er klart.

« Så det, så!»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.