NA24.no

SeaBird holder farten

Seismikkonsernet SeaBird ser foreløpig ikke kriseeffekter og holder guidingen nær uendret.

Det går frem av rapporten for tredje kvartal som SeaBird Exploration la frem fredag morgen.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet skriver at de fortsatt er optimistiske i forhold til seismikkmarkedet fremover, men utrykker samtidig usikkerhet rundt konsekvensene av det pågående turbulensen i finansmarkedet og den svake oljeprisen på kort sikt.

Guiding
De ser imidlertid foreløpig ingen effekter på etterspørselen etter seismikktjenester. Konsernet melder at de har en ganske komfortabel ordrebok frem til midten av 2009. De påpeker også at de er ferdig med investeringsfasen, men evaluerer likevel alternativer for å øke den finansielle fleksibiliteten.

Når det gjelder inneværende år så forventer SeaBird driftsinntekter på 210 til 215 millioner dollar. Det er en svak nedjustering fra guidingen i forrige rapport som lød på 210 til 220 millioner dollar.

Tallene
SeaBird melder om driftsinntekter på 56,9 millioner dollar i tredje kvartal, opp fra 20,3 millioner dollar i samme periode i 2007.

Dette ga også utslag i driftsresultatet som økte fra minus 1,3 millioner dollar ril 9,5 millioner dollar.

Nettoresultatet i tredje kvartal endte på 17,5 millioner dollar, opp fra minus 7,8 millioner i tredje kvartal i fjor. Det kraftige løftet forklares med en urealisert valutagevinst i perioden o på 15,1 millioner dollar, mot et mindre tap i samme periode i fjor.

Selskapets åtte seismikkfartøyer hadde i tredje kvartal en utnyttelsesgrad på 87 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere