NA24.no

Seabird kjøper Seabed

Seismikkselskapet Seabird Exploration ekspanderer nå gjennom et oppkjøp av seismikkaktøren Seabed Geophysical AS.

SeaBird betaler 68 millioner kroner for Seabed med et tilleggsoppgjør basert på kursutviklingen for SeaBird-aksjen etter børsnoteringen.

Tilleggsoppgjøret gir selgerne av Seabed rett et oppgjør tilsvarende 2 prosent av eventuelle markedsverdi for Seabird over en periode på 2 år etter børsnotering som var på 20 kroner pr. aksje.

Seabed er spesialisert på innehenting av seismikkdata ved bruk av noder på havbunnen, mens SeaBird på sin side har drevet med innsamling av konvensjonelle 2D/3D-data på oppdrag.

SeaBird har jobbet sammen med Seabed tidligere, og har vært interessert i et kjøp av Seabed en god stund.

- Vi er veldig fornøyde med å ha kommet til en avtale om kjøp av Seabed. Vi har holdt et øye med selskapet i flere år og følte at tidspunktet for å gjøre noe var riktig, sier styreformann Tim Isden i SeaBird.

Selskapene samarbeidet blant annet om å skyte seismikk på det meksikanske statsoljeselskapet Pemex enorme offshorefelt Cantarell i 2004. Til forskjell fra Seabird så har ikke Seabed egne fartøyer, noe som kan være vanskelig i et etter hvert meget stramt marked for seismikkfartøyer.

- Det er positivt å ha en eier som har ambisjoner og bransjeforståelse i tillegg til tilgang på skipkapasitet i et veldig stramt marked, sier Seabeds grunnlegger Eivind Berg i en kommentar til salget.

Seabird har en flåte på fire seismikkfartøyer, samt to fartøyer under konvertering til seismikkvirksomhet, som vil bli klare i slutten av første halvår i år.

De største eierne i Seabed er Four Season Venture med 32 prosent, Energy Ventures med 15 prosent, Solstad Offshore med 11 prosent og grunnlegger Eivind Berg med 11 prosent og Bjørnar Atle Svenning med 11 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere