NA24.no

SeaBird under pari

Seismikkselskapet innfridde ikke egne forventninger i fjerde kvartal.

SeaBird Exploration Ltd klart ikke å følge opp det gode tredje kvartalet på flåteutnyttelsen. Ifølge en kvartalsmessig oppdatering falt flåteutnyttelsen fra 84 prosent i tredje kvartal til 77 prosent i fjerde kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet hadde i fjerde kvartal ni fartøyer i drift. Hovedårsaken til den negativ utviklingen i fjerde kvartal tillegges fartøyet Kondor Explorer som lå ledig hele kvartalet, mens fartøyet Hugin Explorer opplevd lav utnyttelse.

Tross de svake tallene for disse to enhetene så forventer SeaBird driftsinntekter i fjerde kvartal på linje med andre og tredje kvartal. Dette er imidlertid under selskapets egne målsetninger for siste kvartal i 2008.

Basert på dette ser SeaBird nå driftsinntekter i fjerde kvartal på 55 til 57 millioner dollar og 205 til 207 millioner dollar for 2008 i sin helhet.

Kondor Explorer har ligget arbeidsløs siden det kom av kontrakt fra CGG Veritas i august, og selskapet jobber nå med alternative sysselsettingsløsninger for fartøyet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere