NA24.no

Seadrill faller 36 prosent


KJEMPEFALL: John Fredriksen-eide Seadrill raser på børsen.
KJEMPEFALL: John Fredriksen-eide Seadrill raser på børsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Over en tredjedel av verdien til John Fredriksens riggkjempe er borte.

Seadrill faller 36 prosent til en verdi på en markedsverdi på 4,6 milliarder kroner. Skipsrederen har nå tapt over 30 milliarder kroner siden toppen.

Fallet kommer etter at Seadrill har fått utsatt betaling for gjeld på 2,95 milliarder dollar, eller 25,3 milliarder kroner, i tre måneder.

Ifølge en fersk melding fra hovedkvarteret på Bermuda har selskapet blitt enig med bankene om å utsette flere betalingsfrister for milliardgjelden.

RETT NED: Seadrill aksjen faller rett ned tirsdag morgen.

Aksjonærverdien forsvinner

Seadrill opplyser at forhandlingene kommer til å innebære en omfattende omdanning av gjeld til aksjekapital, noe som gir en stor utvanning for dagens aksjonærer.

John Fredriksens riggselskap får utsettelse på milliardgjeld

- Som et resultat, forventer selskapet at aksjonærene mest sannsynlig vil få en minimal verdi for deres aksjer, skriver Seadrill.

Seadrill: John Fredriksens store mareritt

Seadrill opplyser at selskapet mest sannsynlig må gå inn i Chapter 11, altså en gjeldordning som «fryser» gjelden for å unngå konkurs.

Seadrill utsetter kvartalstall på grunn av manglende kontroll

Store tap

Markedsverdien på Seadrill, der Fredriksen eier rundt 25 prosent, var på sitt meste verdt nesten 150 milliarder kroner og var Fredriksens suverent viktigste eiendel før oljeprisfallet i 2014.

STORT FALL: Seadrill er blitt redusert fra børsens fjerde største selskap til å være svært lite verdt.

Deretter har det stort sett bare gått nedover. 

John Fredriksen-selskap skylder 116 milliarder kroner

I januar skrev DN at John Fredriksen har tapt 30 millioner kroner på Seadrill siden toppen. Siden den gang har verdien på selskapet igjen blitt halvert, noe som innebærer at Fredriksens er blitt redusert med ytterligere en milliarder kroner.


Har du sett denne videoen?

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere