*Nettavisen* Økonomi.

Seadrill får utsettelser

Jack-up rigg oppjekkbare Seadrill bore Foto: Seadrill

Stiller garantier for å oppnå betalingsutsettelser for fire rigger.

09.01.09 12:18

Seadrill får nå betalingsutsettelser i forbindelse byggingen av fire oppjekkbare rigger ved verftene PPL og Keppel FELS.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Det opplyser riggselskapet i en børsmelding fredag.

Partene er enige om tilleggsavtaler knyttet til bygging av to oppjekkbare rigger ved hvert av verftene. De opprinnelige byggekontraktene ble inngått i juni i fjor med levering i 2010.

I den nye enigheten har Seadrill blitt enige om å utsette alle betalingene av de to siste riggene ved hvert av verftene. Utsettelsene ved at betaling først skal på leveringstidspunktet.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

I tillegg er milepælbetalingene for de to første riggene blitt revidert.

For å få denne utsettelsen skal Seadrill utstede garantier for de resterende beløpene for de to første riggene, men har trenger ikke gi noen garantier for de to siste enhetene. Byggingen av alle de fire riggene vil fortsatt skje under oppsyn av et prosjektteam fra Seadrill.

- Disse tilleggene til de eksisterende kontraktene speiler Seadrills sterke industrielle forhold med verftene i Singapore. Vi er sikre på at disse ordningene er det beste for de involverte partene, sier administrerende direktør Alf C Thorkildsen i Seadrill Management.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag