NA24.no

SeaDrill har over 50 prosent i Mosvold

Sist oppdatert:
John Fredriksens SeaDrill økte eierandelen til 50 prosent i Mosvold Drilling fredag. - Det er som forventet, sier Mosvold Drilling-sjef Magne Kristiansen.

(NA24): SeaDrill økte sin eierandel i Mosvold Drilling med rundt 10 prosent slik at de passerte 50 prosent fredag.

18,25 kroner
- Det er som forventet at de kjøper seg opp, sier administrerende direktør Magne Kristiansen i Mosvold Drilling til NA24.no.

Fredag gikk det totalt 15,1 millioner aksjer i Mosvold, tilsvarende i overkant av 10 prosent av aksjekapitalen. SeaDrill måtte strekke seg til 18,25 kroner for å sike seg de siste 10 prosentene.

- Nå kommer budet?

- Det vil jeg ikke spekulere i, sier Kristiansen.

- Men at det har vært en ond tone mellom SeaDrill og oss er mediaskapt, fortsetter Kristiansen.

Finansielle investor avgjør
Det ble spekulert i media at Mosvold Drilling ville nekte sin største aksjonær SeaDrill å tegne seg i en emisjon gjennomført 13. januar i år til 17 kroner per aksje. SeaDrill tegnet seg imidlertid for sin andel på 40 prosent.

Av de gjenværende 50 prosentene aksjonene i Mosvold Drilling sitter 45 prosent av dem på hender til finansielle institusjoner i London og Oslo. Det er dem som avgjør skjebnen til Mosvold Drilling.

SeaDrill la 23. desember i fjor inn et bud på Mosvold Drilling til 14 kroner aksjen. Kun 0,085 prosent av aksjonærene aksepterte budet.

Bekrefter i børsmelding
Det har ikke lyktes NA24.no å komme i kontakt med ledelsen i SeaDrill. Klokken 08.59 bekrefter imidlertid SeaDrill i en melding at selskapet har kjøpt seg opp til 49,99 prosent av aksjene i Mosvold Drilling.

SeaDrill opplyser at det planlegger å legge inn et bud på Mosvold Drilling til 17 kroner aksjen.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere