NA24.no

Seadrill holder på Pride-lodd

John Fredriksens riggselskap kan ta 9,5 prosent av konkurrenten Pride International.

Ifølge en skjemainnlevering gjort av riggselskapet Seadrill Ltd til amerikanske børsmyndigheter denne uken, så sitter selskapet fortsatt med forward-kontrakter som kan gi selskapet en eierandel på 9,5 prosent i den amerikanske riggkonkurrenten Pride International.

NA24 - din næringslivsavis

Forward-kontraktene inngått med henholdsvis Nordea og Dnb NOR Markets, vil dersom de utøves bety et kontantutlegg på 577 millioner dollar, eller knappe 3,6 milliarder kroner for Seadrill.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Kostprisen per Pride-aksje for forward-aksjene ligger på rundt 35 dollar. I New York endte Pride-aksjen tirsdag på 23,77 dollar per aksje.

Rapportering til amerikanske børsmyndigheter skjer i forbindelse med at forwarden inngått med DnB NOR Markets har blitt fornyet. Forfall på de to forwardene er nå 18. og 20. juli.

Det var for over et år siden at Seadrill flagget den første forward-kontrakten i Pride International, og har siden holdt caset varmt gjennom rulleringer av forward-kontraktene. Seadrill og hovedaksjonær John Fredriksen har siden etablering vært klare på at de aktivt ser på muligheter for konsolidering av riggbransjen.

Seadrill definerer overfor amerikanske SEC, forwardkontraktene som en investering, men forbeholder seg retten til å ta kontakt med styret i Pride eller andre store aksjonærer i forhold til alternativer som kan gi økte aksjonærverdier i selskapet.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere