NA24.no

SeaDrill opp på Mosvold-bud

Sist oppdatert:
John Fredriksen-kontrollerte SeaDrill stiger på budet på Mosvold Drilling. Statoil og Norsk Hydro fortsetter oppgangen etter en tung forrige uke.

(NA24): John Fredriksen-kontrollerte SeaDrill flesket til i morgentimene onsdag og byr på hele riggselskapet Mosvold Drilling. I begynnelsen av desember kjøpte SeaDrill en kontrollerende post på 39,5 prosent av Mosvold Drilling.

Flere oppkjøp
SeaDrill stiger onsdag med rundt 2,5 prosent til 51,75 kroner.

Sjekk SeaDrill-kursen her .

Til TV 2 Nettavisen tirsdag uttalte John Fredriksens høyre hånd, Tor Olav Trøim, at det helt klart ville skje mye morsomt den nærmeste tiden.

Tidligere denne uken meldte Mosvold at de var på jakt etter kjøpere av alle aksjene, og la seg dermed åpen for videre Fredriksen-kjøp. Onsdag morgen kjøpte SeaDrill enda flere aksjer i riggselskapet, og byr samtidig på resten.

Nå har SeaDrill 40.08 prosent av aksjene i Mosvold, og vil gi 14 kroner per aksje for de resterende.

Nylig trakk Fredriksen tilbake budet på riggkonkurrent Smedvig, etter at amerikanske Noble Corporation fristet Smedvig-familien med mer penger.

Handlingensmann
- Oslo Børs er jo nærmest, og vi har jo store poster i Mosvold og Ocean Rig. Vi kontrollerer 33 prosent i Apexsindo i Singapore som også er et meget interessant selskap, sa Trøim til TV 2 Nettavisen.

Fredriksen er kjent som en handlingens mann. Når han først har bestemt seg, går det fort i svingene. I løpet av kort tid vil trolig SeaDrill bli den dominerende aktøren for dypvannsenheter.

Og selv om mange potensielle oppkjøpskandidater blir for dyre, er ikke Trøim redd.

– I verste fall vokser vi kun organisk og blir det nest største dypvannsselskapet i verden, sa Trøim.

Endelig Fast-oppgang
Også Fast har skutt fart etter at det ble klart at maktkampen i selskapets største eier, Opticom, var over. I tillegg har selskapet de siste dagene annonsert gode kontrakter. Senest onsdag morgen.

Fast inngikk en ESP-avtale med Universo Online i Latin-Amerika som har over 1,4 millioner betalende abonnenter. Universo Online er den ledende portalen i Latin-Amerika og har ifølge Ibope NetRatings 60 prosent av det brasilianske markedet. Avtalen er basert på programvarelisenser, vedlikeholdsavgifter og profesjonelle tjenester.

Fast er sålangt opp 2,63 prosent til 23,40 kroner.

Følg Fast-kursen her .

Hydro korrigerer opp
Også Statoil og Norsk Hydro fortsetter oppover etter fall i forrige uke. God oljepris og en overreaksjon fra markedet er årsaken.

Statoil stiger med 1,30 prosent til 155,50 kroner og Norsk Hydro er opp 0,43 prosent til 699 kroner.

Sjekk Statoil-kursen her og Hydro-kursen her .

Oslo Børs stiger videre med 0,84 prosent onsdag til 326,90 poeng.

Resten av Europa er også opp. I London er FTSE-indeksen opp 0,59 prosent til 5.580,20 poeng, DAX-indeksen i Tyskland er opp 0,47 prosent til 5381,47 poeng og CAC-indeksen i Paris stiger 0,57 prosent til 4.729,75 poeng.

Her kan du lese flere nyheter fra NA24 .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere