*Nettavisen* Økonomi.

Seadrill tjente to milliarder

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)

Fredriksens riggkjempe leverte varene.

27.08.09 18:12

John Fredriksens riggselskap Seadrill presenterer tall fra andre kvartal rett etter børsslutt, torsdag.

NA24 – din næringslivsavis

Fantastisk vekst
Kvartalstallene er særdeles sterke. Omsetningen kom inn på 815,8 millioner dollar, på linje med gjennomsnittsestimatet hentet inn av TDN Finans lå på 822 millioner dollar. I andre kvartal 2008 lå omsetningen på 602,9 milioner dollar.

Driftsresultatet ble noe sterkere enn antatt. Totalt dro selskapet inn 338,5 millioner dollar, eller over 2 milliarder kroner. Resultatet overgår analytikernes forventninger, som lå på 321 millioner dollar, og er hele 60 prosent bedre enn i samme periode i 2008.

Lys fremtid
Styret mener også at fremtiden ser lys ut.

– På tross av den seneste tidens turbulens i markedet, er styret fortsatt optimistisk for det langsiktige markedsbildet for offshore boreenheter, skrives det i rapporten.

De understøtter dette med at oljeselskapene vil måtte lete etter olje på dypvann og ultra-dypvannsområder i tiden fremover for å finne nye, store felt av betydning. I dette segmentet er Seadrill godt posisjonert.

Trues med søksmål
Seadrill har vært gjenstand for noen kontroverser i forbindelse med Berge Gerdt Larsens Petromena det siste året. Onsdag sendte Petromena ut en pressemelding som gjorde det klart at Seadrill kan bli gjenstand på et søksmål på over 18 milliarder kroner.

Les mer: Truer Fredriksen med gigantsøksmål

Seadrill-aksjen falt 1,5 prosent til 105,3 kroner i forkant av rapporten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag