NA24.no

SEB doblet i Norge

Sist oppdatert:
Den svenske storbanken fikk et svakt kvartalsresultat, men ikke takket være det norske kontoret.

SEB Norge, filialen av den svenske storbanken, kunne melde om hyggelige tall for første halvår. Banken gikk totalt sett på en storsmell i Baltikum

NA24 - din næringslivsavis

SEB la frem et kredittap på 3.567 millioner svenske kroner, mens analytikerne hadde ventet 3.348 millioner kroner i kredittap. Til sammen 2,6 milliarder kroner av tapene stammer fra Baltikum.

Les om resultatet her: Resultatras i SEB

Men i Norge steg inntektene med 47 prosent i årets første halvår, til 1.563 millioner norske kroner.

Resultatet for halvåret endte på 1.002 millioner kroner, mot 503 millioner kroner samme periode i fjor. En økning på 99 prosent altså.

- Den kraftige inntektsøkningen gjenspeiler høy aktivitet i alle deler av vår virksomhet i Norge. Med en samtidig sterk resultatøkning, går det tydelig fram at våre 500 medarbeidere har jobbet både intenst og fokusert. Organisasjonen har gjennom første halvår bevist at den evner å manøvrere under krevende markedsforhold, skriver Tine Wollebekk, Country Manager i SEB Norge i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere