*Nettavisen* Økonomi.

Securitas kjøper Vaktvesenet

Foto: Henrik Arneberg (Nettavisen)

Sikrer seg flere hundre vektere.

- Vi har en strategi om å bli landsdekkende og størst også innen dette segmentet. Vi skal bli den foretrukne leverandøren av ordensvakttjenester, sier Martin Holmen, administrerende direktør i Securitas i en pressemelding mandag ettermiddag.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Securitas og Vaktvesenet inngikk en samarbeidsavtale januar i år. Vaktvesenet er Norges største leverandør av ordensvakter til utelivsbransjen, og leverer også skjenkevakter til konserter og events. Selskapet har hovedkontor i Bergen og avdelinger i Stor-Oslo, Trondheim, Kristiansand, Tønsberg og Stord. Vaktvesenet har over 500 ansatte, de fleste på deltid, som utgjør cirka 50 årsverk.

- Oppkjøpet er en naturlig fortsettelse av det samarbeidet vi har hatt med Vaktvesenet til nå, sier Holmen i meldingen.

Øystein Jarland, daglig leder i Vaktvesenet AS, er glad for at selskapet nå får en eier som kan ta stafettpinnen videre, med henblikk på den positive utviklingen av ordensvaktyrket og Vaktvesenets rolle som en stadig tydeligere samfunnsaktør.

- Det er spennende for oss å bli en del av Securitas AS, som er det største og eldste sikkerhetsselskapet i Norge, sier Jarland i meldingen.

Securitas AS har også kjøpt selskapet Personal Service Sikkerhet (PSS). Det skjedde i desember 2011.

Oppkjøpet forutsetter Konkurransetilsynets godkjenning og at andre alminnelige vilkår oppfylles.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.