NA24.no

Seddelgnikker svindlet halv million

Sist oppdatert:
Rundlurte flere på nachspiel.

Bruno fra Nigeria rundlurte fire personer i Arendal for 535.000 kroner, ifølge Agderposten.

- Nigerianeren la originalseddelen mot hvitt papir, og gnikket angivelig frem nye sedler. Jeg kan tenke meg at han har gjort dette flere ganger, og at mange er blitt lurt. Alt tyder på at nigerianeren var på svindelturne, forteller advokatfullmektig Øyvind Tvedt i Advokatfirmaet Pål Eide til Agderposten.

I ett tilfelle traff arendalittene Bruno fra Nigeria på et utested. De fant tonen, og tok afrikaneren med seg på nachspiel, der han startet med et triks som fikk ofrene til å tro at de skulle bli rike.

Et av ofrene overførte 200.000 kroner til nigerianeren. Et par ga svindleren 35.000 kroner. Felles var at de trodde pengene skulle doble seg, takket være nigerianerens tusenlapp-gnikking.

- Det høres ut som en Donald-historie. Jeg har jobbet med dette i 14 år. Det er første gang at nigerianerne kommer hit og svindler nordmenn. Det meste foregår på internett. De er gode til å bedra, sier Dybo til Agderposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere