NA24.no

Seddelpressen går varm

Sist oppdatert:
Pengene fosser inn hos vinneren på Oslo Børs.

Som NA24 skrev onsdag er det emisjoner for over fire milliarder kroner i som sluttføres i disse dager. Meglerhuset Pareto Securities har seks av 16 selskaper.

NA24 - din næringslivsavis

12 av de 20 best betalte meglerne i landet er ansatt i hos Svein Støle i Pareto Securities. Et dusin Pareto-meglere tjente nesten 740 millioner kroner i 2005. I 2005 hadde Pareto et driftsresultat på 1,4 milliarder kroner, som er opp fra 600 millioner kroner året før, ifølge DN.


Pengepressen
Hittil i år er det notert fem selskaper på Oslo Børs, to er vedtatt notert av børsstyret og hele ni selskaper har søkt notering. Meglerhusene drar inn gode penger på iveren etter å komme seg på børs. Meglerhuset Pareto Securities har hele seks av de 16 selskapene som skal på børs. De er Ocean Heavy Lift, Rem Offshore, Transeuro Energy, Monitor Oil Ltd., MPG Copr. Ltd., Ocean Power & Umbilicals.

- Nei, jeg vil ikke kommentere dette. Du må ta kontakt med Ole-Henrik Bjørge, sier Pareto-sjef Svein Støle til NA24.

Bjørge er ikke tilgjengelig for en kommentar til utviklingen i meglerhuset Pareto.

En forklaring på rushet av nye selskaper som vil notere seg på Oslo Børs kan være etableringen av den nye markedsplassen Oslo Axess som åpner i mai.

Fortsatt god fart
Det er en betydelig nedgang i emisjonstakten per midten av mars i år sammenlignet med samme periode i fjor. I fjor ble det hentet inn 15,4 milliarder kroner og i år er det hentet inn 5,3 milliarder per 15. mars, pluss pengene som hentes i disse dager.

Meglerhusene First Securities, DnB NOR og ABG Sundal Collier har alle fire oppdragsgivere som trenger assistanse før notering. Carnegie Securities har to selskaper på blokka.

Utslaget i kontantkassen ligger i hvor store selskapene er før notering og noen dager før børsfallet hentet Pareto inn hele 1.750 millioner kroner til Wilhelm Blystad-selskapet MPF Corp. Ltd.

Pareto

6 selskaper

First Securities

4 selskaper

DnB NOR Markets

4 selskaper

ABG Sundal Collier

4 selskaper

Carnegie Securities

2 selskaper

Glitnir Securities

2 selskaper

Fearnleys

1 selskap

SEB Enskilda

1 selskap

Orion Securities

1 selskap

Terra Securities

1 selskap

Fondsfinans

1 selskap

Goldmann Sachs

1 selskap

Lehmann Brothers

1 selskap

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere