NA24.no

Seiersrekken brutt

Sist oppdatert:
Syv dager med sammenhengende opptur ble avløst med et lite fall på børsen.

Dystre arbeidstall fra USA sørget for at oppturen stanset opp på Oslo Børs. Det så lenge lyst ut og Oslo Børs var sterkest blant børsene i Europa som ensom svale i positivt terreng. Det holdt bare ikke helt inn til målstreken.

NA24 - din næringslivsavis

Hovedindeksen falt torsdag 0,38 prosent til 421,28 poeng og avsluttet dermed syv dager med sammenhengende opptur.

Øyner resesjon
Det var rapporten som viser at antallet førstegangssøkere til arbeidsledighetstrygd som bidro sterkt til at det endte ned på Oslo Børs. Et overraskende økning i antallet søkere på 38.000 til 407.000 førstegangssøkere skremmer investorene. Enkelte tolker dette som et tegn på at økonomien er inne i en resesjon.

- Ledighetstallene er en ytterligere indikasjon på at vi er i fallende modus i vår økonomi, sier investeringssjef i Palisade Capital Management til Bloomberg News.

Oljen trekker opp
En god bidragsyter til at Oslo Børs holdt seg langt bedre enn øvrige børser er at oljeprisen igjen har kommet godt over 100 dollar fatet. Den ukentlige oljelagerrapporten fra de amerikanske myndighetene viser en markant økning i råoljelagrene, mens både bensin og destillatlagrene viste et betydelig trekk. Mot våren kommer fenomenet kjøresesongen i USA som retter søkelyset mot drivstofflagrene.

Da Oslo Børs stengte kostet kontraktene på nordsjøolje med levering i mai 103,40 dollar. StatoilHydro endte så vidt i pluss med en oppgang på 0,13 prosent til 157,20 kroner.

Satte fart i Yara
Det var langt større interesse og fart i kunstgjødselprodusenten Yara. Totalt ble aksjen den mest omsatte med et volum på 2,25 milliarder kroner. Dette er usedvanlig høyt og det medførte at aksjekursen steg 6,81 prosent til 306 kroner. Meglerhuset JP Morgan hever kursmålet i Yara til 380 kroner per aksje fra 350 kroner.

Det er på bakgrunn av oppgangen i prisene på nitrogenbasert kunstgjødsel og troen på at tilbud/etterspørsel utsiktene vil fortsette å støtte videre prisoppgang de neste to til tre år, skriver Dow Jones Newswire. Meglerhuset beholder overvektsanbefalingen og venter at konsensus vil oppgraderer resultatestimatene.

Kostbar ringerunde
Schibsted skal ha ringt rundt til meglerhusene for å advarer mot at hele påskeferien havnet i første kvartal. Blant annet skal annonseinntektene i Aftenposten og Finn.no bære preg av dette, skriver TDN Finans.

Ringerunden har blitt oppfattet som et skjult resultatvarsel. Aksjen falt 5,41 prosent til 148,50 kroner.

-Det går rykter om at enkelte tolker selskapets ringerunde som et resultatvarsel, både for første kvartal og også for hele året. Det mener jeg er helt feil tolkning, sier analytiker Henrik Schultz i Kaupthing til nyhetsbyrået.

Oljemygg i skuddet
Himmelferden fortsatt for Questerre. Onsdag ble aksjeverdien i det kanadiske oljeselskapet nærmest doblet, og kursen endte opp 21,36 prosent til 5,34 kroner torsdag. Ferden oppover startet etter at en partner meldte om betydelige funn av olje i Yamaska-lisensen.

Traneuro Energy er opp 17,11 prosent til 0,89 kroner etter at de kan melde at de har inngått et samarbeid med det østerrikske selskapet RAG Rohöl-Aufsuchungs Aktiengesellschaft. Sammen skal de utvikle Traneuros ukrainske eierdeler med det statlige Crimgeologiya i Ukraina.

Tungt i Tandberg Data
Tyngdekreftene har blitt gjeldende i Tandberg Data. Aksjen falt 0,25 prosent til 0,15 kroner torsdag.

- Tandberg Data er ute av den umiddelbare risikosonen ettersom selskapet i går kunne melde at emisjonen er fulltegnet. Dette innebærer at selskapet får inn rundt 135 millioner kroner i ny kapital. Vi vil imidlertid fortsatt være forsiktige med hensyn på forventninger om at selskapet oppnår kontrakter med bedre marginer samt ser potensielt behov for ytterligere finansiering i løpet av året, skriver DnB Nor Markets i sin morgenrapport.

Meglerhuset opprettholder salgsanbefalingen med et kursmål 0,02 kroner per aksje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere