NA24.no

Seiglivet britisk nedtur

Sist oppdatert:
Den britiske økonomien vil bruke lang tid på å komme seg tilbake, mener den britiske sentralbanksjefen.

Mervyn King, sjef for bank of England, bidrar til å sende markedene ned onsdag. Den britiske sentralbanken forventer at brutto nasjonalprodukt vil fortsette fallet i år, før man ser en gradvis bedring og vekst i 2010.

NA24 - din næringslivsavis

Det forventes også at inflasjonen vil holde seg lav, og over lengre tid. I år forventer Bank of England en inflasjon helt nede på 0,4 prosent.

Dette fremkommer i sentralbankens kvartalsvise rapport der forventningene til fremtiden blir presentert.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Sentralbanksjef King var, ifølge Bloomberg News, relativt negativ til utsiktene og viste at risikoen var vektet mot en relativ sakte fremgang for økonomien. Dette var ikke et budskap som verken valuta- eller aksjemarkedet ville høre. Den siste tiden har markedene steget betydelig på forventninger om en raskere økonomisk oppgang enn tidligere forventet.

I valutamarkedet falt pundet noe tilbake mot dollar og euro, mens obligasjonskursene steg noe. Det er også ventet at den britiske sentralbanken vil fortsette stimulansene ved å kjøpe tilbake obligasjoner i markedet.

I forrige uke holdt sentralbanken renten uendret på 0,5 prosent og økte tilbakekjøp av statsgjeld til 125 milliarder pund. Det forventes nå at renten til Bank of England vil være på et halvt prosent over lengre tid.

I mars var inflasjonen på 2,9 prosent, ned fra 5 prosent fra i fjor. Dermed forventer man kraftig prisfall fremover.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere