Gå til sidens hovedinnhold

Seiler inn millioner

Den utflaggede Wilh. Wilhelmsen-gruppen tjente mer penger i andre kvartal.

Wilh. Wilhelmsen-gruppen økte sitt resultat før skatt og minoritetsinteresser med 9,5 prosent fra samme kvartal i fjor.

NA24 - din næringslivsavis

De totale inntektene for gruppen utgjorde 894,8 millioner dollar i andre kvartal 2008, opp fra 671,4 millioner dollar i 2007, mens driftsresultatet endte på 74,7 millioner dollar sammenlignet med 68,2 millioner dollar i fjor. Resultat før skatt og minoritetsinteresser var på 76,8 millioner dollar, mens resultatet etter skatt og minoritetsinteresser endte på 73,0 millioner dollar, opp henholdsvis 9,5% og 20% fra samme kvartal i fjor, skriver styret i kvartalsrapporten.

- Inntektsøkningen på 33% skyldes en vekst i volumer fraktet av en større flåte, økt etterspørsel etter maritime tjenester og høyere bunkerskompensasjon, sier Ingar Skaug, konsernsjef i Wilh. Wilhelmsen ifølge en børsmelding.

- Selv om vårt driftsresultat økte, vil vi tjene på et mindre stramt market. Maritime tjenester og logistikk leverte bedre driftsresultater, men driftsresultatet i shipping ble redusert av økte driftskostnader og høyere bunkerspriser. Marginen ble påvirket av en svakere dollar og en engangsavsetning til et globalt administrativt kostnadsreduksjonsprogram i Wallenius Wilhelmsen Logistics på 21,9 millioner dollar, sier Skaug.

- Gitt at prisen på bunkers holder seg på dagens nivå også i andre halvår, forventer vi et driftsresultat for gruppen i 2008 som overgår driftsresultatet i 2007, avslutter Skaug.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus