Gå til sidens hovedinnhold

Seismikkmilliarder til Eidesvik

Offshorerederiet Eidesvik Offshore har på plass kontrakter i milliardklassen.

Det er verdens største seismikkselskap offshore, franskamerikanske CGG Veritas som nå har inngått to store leiekontrakter med Eidesvik Offshore. Seismikkonsernet skal leie to nye seismikkskip fra Eidesvik Offshore på lange kontrakter.

NA24 - din næringslivsavis

Kontrakten som har en ramme på hele 2,3 milliarder kroner omfatter leie av to nye seismikkskip over en periode på 12 år. Eidesvik har i forbindelse med avtalen, inngått en intensjonsavtale med Ulstein Verft AS om bygging av de to skipene.

Nybygg
Ulstein skal bygge de to store seismikkskipene til kontrakten, og disse vil være basert på det nye innovative X-BOW-designet.

Byggekontrakten har en verdi på 1,25 milliarder kroner og fartøyene skal leveres i 2010.

Avtalen med CGG Veritas betyr at samarbeidet med Eidesvik og seismikkgiganten utvides ytterligere. Eidesvik skal overlevere to seismikkskip til på lange kontrakter til CGG Veritas og inkludert den nye kontrakten vil CGG Veritas leie totalt syv skip fra Eidesvik.

- At vi er den største leverandøren av høy kapasitets 3D Seismikk undersøkelsesskip til CGG Veritas som er det ledende geofysiske selskapet i verden, gjør oss stolte og ydmyke. CGG Veritas og Eidesvik Offshore ASA har jobbet sammen lenge og har klart å utnytte våre sterke sider til felles beste, sier konsernsjef Jan Fredrik Meling i Eidesvik i en kommentar.

Tapte kontrakten
Samtidig med at Eidesvik melder om den nye store kontrakten, må konkurrenten Arrow Seismic meddele markedet at deres intensjonsavtale med CGG Veritas har blitt kansellert.

Det var i desember ri fjor at Arrow og CGG Veritas inngikk en intensjonsavtale om et nytt seismikkskip. CGG Veritas skulle leie det nye fartøyet for en periode på 12 år, som er lik lengden i Eidesviks nye kontrakter.

Arrow vil ta levering av det nye fartøyet i april 2009.

Reklame

Strømsjokket: Kun 2,3 % har den billigste avtaletypen