NA24.no

Seks kroner i årslønn

Foto: JOHN MACDOUGALL/AFP/SCANPIX
Sist oppdatert:
De styrer et selskap verdt nesten 900 milliarder, men tjener ikke mer enn en tyggispakke.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Google-sjef Eric Schmidt samt medgründerne Larry Page og Sergey Brin kunne ved utgangen av 2006 se at deres aksjeverdier i søkemotorselskapet har vokst til svimlende 31,5 millarder doller, eller rundt 189 miliarder norske kroner.

Men summen de tok ut av selskapet i fjor som lønn, sto overhodet ikke i stil til denne verdien. Google har valgt å legge frem lønningstallene og de viser at gutta fortsetter som de har gjort i tidligere år, nemlig å ta ut 1 dollar, eller seks kroner for jobben, skriver bbc.co.uk.

NA24 - din næringslivsavis

I stedet har de under posten «Andre kompensasjoner» ført 555 742 dollar, rundt 3,3 millioner norske kroner og 36 795 dollar, drøye 220 000 kroner, på henholdvis herr Schmidt og herr Page.

Disse pengene gikk til «personlig sikkerhet», som blant omfatter Scmidts nyinnkjøpte jetfly. Tekonologisjefen Sergey Brin fikk ingenting under «Andre kompensasjoner», men alle tre fikk bonuser på 1,723, nær 10 500 kroner.

Selv om topplederne verken mottok stort i lønn eller bonus, skal det ha dryppet adskillig mer på visepresidentene George Reyes, Shona Brown, David Drummond og Jonathan Rosenberg. Alle hadde lønninger på rundt på 250 000 dollar, eller 1,5 millioner kroner i fjor.

Store aksjeverdier
Med Page og Brins aksjeposter med en verdi av rundt 80 milliarder kroner hver, og Scmidts 29 mililarder aksjekroner, har de tre googlegründerne likevel lite å grine for.

Med onsdagens aksjekurs har Google nå en markedsverdi på hele 146,66 milliarder dollar, eller 897 milliarder kroner.

Utbredt praksis
I likhet med Google-toppene mottar toppsjefen i rivalen Yahoo! Inc., Terry Semel, 1 dollar i årslønn, men opsjons- og bonusutbetalingene hans tar igjen det tapte og vel så det. Dette er en ganske utbredt praksis i Silicon Valley.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere