NA24.no

Foto: Susanne Berg-Hansen (TV 2 Nettavisen)

Selbekk beklager trykking

Sist oppdatert:
Redaktøren for Magazinet kommer nå med uforbeholden beklagelse overfor det muslimske miljøet i Norge for at han trykket Muhammed-tegningene.

- Jeg beklager dypt at dere som muslimer har fått deres religiøse følelser såret gjennom det vi har gjort. Jeg har tidligere sagt offentlig at jeg ut fra det jeg de siste ukene har erfart, angrer publiseringen av faksimilen, sier Vebjørn Selbekk.

Selbekk leste på pressekonferansen opp et personlig budskap til muslimer.

- Jeg vil gjerne henvende meg personlig til det muslimske miljø og si at jeg er lei meg for at religiøse følelser ble krenket gjennom det vi gjorde da vi den 10. januar i Magazinet publiserte en faksimile av de danske tegningene fra Jyllands-Posten, sier han.

 Godtar beklagelsen
Lederen for Islamsk Råd, Mohammed Hamdan, har godtatt beklagelsen.

- Jeg forstår at Selbekk av han og jeg har barn på samme alder. Jeg ønsker at barna skal vokse opp sammen og bli venner, sier Hamdan.

Dette kom fram på en pressekonferanse fredag, der også arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen og KrF-leder Dagfinn Høybråten var til stede.

Hanssen tilbakeviser at beklagelse et knefall for ytringsfriheten.

- Det Sellbekk gjør her, er overhodet ikke å beklage at vi har ytringsfrihet. Men gjennom utøvelsen av ytringsfriheten er han kommet i den situasjonen at han har såret noen. Vi står klippefast på at ytringsfriheten står fast, sier Hanssen til TV 2 Nettavisen.

Gratulasjoner fra KrF
Magazinets redaktør har tidligere i uken vært i dialog med KrF-leder Dagfinn Høybråten, lederen for Islamsk Råd Mohammed Hamdan, og KrF-politikeren Ali S.Khan, som også er medlem av Islamsk Råd.

 Høybråten gratulerer Selbekk, og sier beklagelsen er gjort uten at Selbekk dermed har forlatt sine prinsipper.

 Samtaler
Basem Gozlan, som første forstand i det Islamske forbundet Rabita, som er tilsluttet Islamsk Råd, hilser beklagelsen fra Magazient redaktør velkommen.

- Vi muslimer er glad for dette. Islamsk råd har de siste dager hadde flere samtale med Magazient redaktør. Der ble de enige om en felles erklæring. Vi setter pris på at redaktør til slutt kommer med slike beklager, sier Gozlan til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere