*Nettavisen* Økonomi.

Selbekk politanmeldt

Foto: Susanne Berg-Hansen (TV 2 Nettavisen)

Den muslimske organisasjonen World Peace Orgnization (WPO) har politianmeldt Magazinet-redaktøren Vebjørn Selbekk.

09.02.06 14:02

- Vi har mottatt anmeldelsen og sendt den videre på fax til politiet i Oslo, sier kriminalsjef Jan Pedersen ved Moss politistasjon til TV 2 Nettavisen.

I en pressemeldig gir organisasjonen er grundig forklaring på hvorfor de har anmeldt redaktøren:

WPO har anmeldt redaktør Vebjørn Selbekk og bladet Magazinet for blasfemi og for brudd på mange andre alvorlige lover og bestemmelser.

Her er hele anmeldelsen:

«Selbekk har krenket min tro på det groveste og troen til min nærmeste ved å tegne blasfemiske karikaturer av profeten Muhammed. Alle muslimer har ett eget bilde av profeten i deres hjerte. Ved å lage karikaturer av Muhammed på verst tenkelig måte har han wrengt og krenket dette bilde for over en milliard muslimer her i Norge og resten av verden. Han har såret personer med muslimsk tro på det groveste ved disse blasfemiske karikaturer av profeten Muhammed. Dette er en direkte provokasjon og håne mot muslimer i Norge og resten av verden. Vebjørn Selbekk har forårsaket direkte fare for norsk liv og norske eiendommer i utlandet ved å provosere og narre muslimsk samfunn over hele verden og særlig i Midtøsten der han viste at det var lett å provosere dem til opptøyer. Det er hans skyld at norske soldater er blitt skadet i Afghanistan, brenning av norske ambassader i Syria, Libanan, Iran m.m.

Vebjørn Selbekk provoserer muslimer i Norge og utlandet ved å klandre dem at de står i veien for hans syn på ytringsfrihet.

Han har bidratt med å øke faren for overgrep på uskyldige muslimer i Norge.

Han har skapt mer hets mot muslimer i Norge via hans utspill av blasfemiske karikaturer av profeten Muhammed.

Han forstår heller ikke hvilken skader han har medført til både mislimer og kristne her i landet og verden for øvrig. Vebjørn selbekk er en mentalt syk person i tilegg som ikke viste konsekvensene av sinne handlinger og bør legges inn på et mentalt sykehus før han setter flere kulturer og samfunn mot hver andre på ytringsfrihetens navn. Han er direkte en farlig person og er fare for freden på norsk jord og fare for det norske samfunnet.

Vebjørn Selbekk må arresteres og straffes etter norsk lov for de lovbrud han blir funnet skyldig i.

Vi ber alle muslimer i Norge og resten av verden til å mane seg til ro og heller gå til politiet en å være med på opptøyer. Dette vil gjøre mer skade for Islam. Islam tillater heller ikke slike måter å reagere på. Kast slike blad i søpla og la politiet håndtere disse saker videre. Takk.»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag