NA24.no

Selg BW Gas

Nordea Markets ser ingen grunn til å kjøpe aksjer i gassrederiet BW Gas.

Derimot så kutter meglerhusets shippinganalytiker Anders R. Karlsen ytterligere i krusmål og opprettholder sin klare salgsanbefaling i kjølvannet av rapproten for fjerde kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

I en analyse oppdatering under tittelen ”Why bother?” setter Nordea-analytikerne nå et kursmål på 2,20 dollar på 12 måneders sikt, eller 15 kroner, mot tidligere 2,40 dollar per aksje.

BW Gas la frem elendige tall for fjerde kvartal denne uken og utsiktene for frakt av flytende petroleumsgasser, LPG, ser svake ut for 2009. Nordea Markets ser ingen grunn for eksterne aksjonærer til å bidra i den foreslåtte emisjonen i forbindelse med at rederiet skal overta fire spesialskip for frakt av flytende naturgass, LNG, fra hovedaksjonæren BW Group.

- Vi kan ikke se noen grunn for aksjonærene til å delta siden de kortsiktige utsiktene for selskapet er svake, skriver Karlsen i analysen.

Nordea tar også ned estimatene for 2009, men forventer en hvis bedring fra 2010 og fremover, som løfter estimatene her. Meglerhuset ser nå et resultat per aksje i 2009 på 0,15 dollar og 0,29 dollar i 2010.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere