*Nettavisen* Økonomi.

Selger boliger som aldri før

Mange ønsker å selge bostedet sitt for tiden, og det omsettes eiendommer som aldri før. Foto: Morten Holm (Scanpix)

- Vi har hatt 60 prosent volumvekst.

25.05.14 08:24

Da Eiendom Norge la frem boligprisstatistikken for april i år viste tallene at markedet for tiden er brennhett.

Prisene i Norge var i april 1,3 prosent høyere enn i mars 2014. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,6 prosent, og det ble offentliggjort at boligprisene i april var 0,5 prosent høyere enn i april 2013.

Til tross for de rekordhøye tallene mente administrerende direktør i Eiendom Norge at årets pristoppen ikke var nådd, og at aktiviteten fremover ville bli enda høyere.

Nå blir optimismen bekreftet.

- Mai måned er normalt høysesong for boligomsetninger og den positive prisutviklingen de siste månedene forsterker dette. Meglerne registrerer nå økt pågang av befaringer, sier Hedda K. Ulvness, daglig leder i Eie eiendomsmegling, til Nettavisen NA24.

- De som i høst avventet enten refinansiering av boliglån eller boligsalg igangsetter sine planer nå. Den fornyede optimismen man sporer i markedet har en «call-to-action» effekt på kundene, fortsetter hun.

- Volumvekst på 60 prosent

Halvparten av meglerforetakets omsatte boliger, er blitt solgt over eller på takst.

Hittil i mai har Eie solgt 189 boliger på landsbasis.

- Det er en volumvekst på over 60 prosent sammenliknet med samme periode i fjor, sier Ulvness.

-Dette er på linje med hva vi har sett de senere månedene. Markedet er fremdeles svært selektivt og vi ber selgerne har realistiske forventninger til salgsprisen. De som skal selge og utelukkende velger megler på bakgrunn av høyest verdivurdering vil kunne risikere å bli svært skuffet, fortsetter hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

- Mai er sesongstart for utelivet. Det preger også kjøperne, så boliger med balkong, terrasse og hage får virkelig vist sine unike kvaliteter nå, sier Hedda Ulvness. Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)


- Dabber av litt ut i juli

Ulvness forteller at visningene, til nå, er jevnt over godt besøkt, men det kan bli kamp om interessentene i tiden fremover.

I følge Aftenspoten blir arrangert 3389 visninger på landsbasis denne helgen.

- Vi bruker mye tid på å kartlegge deltakerne på visning og opplever de som seriøst interesserte i objektet. De fleste vet hva de vil ha og har satt seg grundig inn i salgsinnformasjonen, sier Ulvness, som mener aktiviteten på markedet vil fortsette i samme tempo en stund til.

- Mai og juni er måneder med høy aktivitet. Vår erfaring er at markedet vil holde seg godt fremover og dabber av først litt ut i juli. Deretter er det rimelig stille frem til august og september som også er måneder med høy omsetning.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag