NA24.no

Selger drømmer i B-gjeng-land

Sist oppdatert:
I B-gjeng-land kan alt gå an. Men Tommy og Ronny fra Mo i Rana nyter solen og selger luksuskåker.

NATAL (NA24): På en strand i Natal, der fem nordmenn denne uken ble siktet for hvitvasking av illegale midler i eiendom, sitter to tvillinger fra Nord-Norge og nyter sola.

Les også: Vil sende B-gjengen til Brasil

Tommy og Ronny Olsen har bodd i byen i tre år. De driver også med eiendomssalg, men bedyrer at de har rent mel i posen.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi har ingen ting å frykte, smiler Tommy.

De kjenner en av de tre forretningsmennene som ble fengslet i «Aksjon Paradis.» Selv tror brødrene mannen er uskyldig, selv om vedkommende tidligere har sittet inne i Norge for narkotikasmugling.

- Sin kriminelle bakgrunn har han vært ærlig på hele veien. Han kom hit for å begynne på nytt og komme seg vekk fra det miljøet, sier Tommy.

- For hans del tror jeg dette må være ren uflaks, sier Ronny.

- Ryddet opp
Selv sier brødrene de ikke har noen kriminell bakgrunn utover en og annen fartsbot.

- Vi er alle tjent med å få ryddet opp i dette, slik at vi blir kvitt dette stempelet med b-gjengen og hva det er, sier Ronny.

- Det er også et kvalitetsstempel for selskapene som går fri. Lokalt politi har gransket det norske forretningsmiljøet i huet og ræva i et år nå, så hvis det hadde vært noe, ville de nok funnet det, sier Tommy.

- Skadet miljøet
Forretningsadvokaten deres, Francisco de Assis Costa Barros, fikk navnet sitt trukket inn i etterforskningen ved pressekonferansen til brasiliansk politi. Navnet hans stod på en oversiktsplansje over det kriminelle nettverket politiet mener å ha rullet opp. Politiet innrømmet imidlertid senere overfor brasilianske medier at han ikke hadde noe med hvitvaskingssaken å gjøre.

- Mitt navn ble blandet inn fordi jeg gir råd om utenlandske investeringer her. Politiet har ikke funnet noe galt hos noen av mine klienter. De later til å tro at alle nordmenn som investerer her er kriminelle, men slik er det ikke, sier Barrros til Nettavisen.

Norske firma
Han representerer omkring 15 norske firmaer.

- Ingen av dem er blitt innblandet i undersøkelsen, som har pågått i et år nå, sier han.

- Det er veldig viktig at det norske folk forstår at det finnes seriøse investorer her også, ikke bare gangstere eller banditter.

- Saken har åpenbart skadet forretningsmiljøet her i Natal, men folk trenger ikke være redd for å investere her om de har profesjonelle rådgivere, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere