NA24.no

Selger eiendom for 275 millioner

Sist oppdatert:
Scandinavian Property selger unna.

Eiendomsutvikleren Scandinavian Property Development har inngått en kontrakt med KLP Eiendom om salg av noen av sine Fornebu-eiendommer.

NA24 - din næringslivsavis

De aktuelle eiendommene er Fornebu Senter AS og Arena Handel AS.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Transaksjonene er gjenstand for styreforbehold fra både SPDE og KLP. Total kjøpesum er 275 millioner kroner i tillegg til en earn-out struktur med ytterligere potensiell oppside på 25 millioner kroner. Implisitt verdivurdering per kvm BRA er cirka 8.300 kroner. Transaksjonen ventes å være gjennomført i begynnelsen av mai 2009.

Fornebu Senter AS består av ca 33.500 kvm BRA utviklingspotensiale, hvorav ca 22.800 kvm er kjøpesenter, ca 9.200 kvm bolig og ca 1.500 kvm kontor, i tillegg til ca 900 parkeringsplasser. Bebyggelsesplanen for prosjektet er til behandling i Bærum kommune med forventet godkjennelse i løpet av første halvår 2009.

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Arena Handel AS består av ca 2.600 kvm BRA storhandel i tillknytning til Stabæks nye fotballarena, Telenor Arena, på Fornebu.

Etter transaksjonen, eier Scandinavian Property Development totalt ca 488.100 kvm utviklingspotensiale på Fornebu, hvorav 396.800 kvm er boligutvikling (~80%) og ca 91.300 kvm næringsutvikling (~20%) i tillegg til ca 15.000 kvm inntektsbringende næringseiendom.

- SPDE er veldig fornøyd med salgene som muliggjør både bedre momentum samt større fokus på eksisterende boligutvikling fremover. KLP eier allerede ca 35.000 kvm næringsutvikling på Fornebu i tillegg til et større boligutviklingsområde og ventes å være en stor og viktig aktør i den fremtidige utviklingen av Fornebu. StatoilHydros nylige annonsering om å flytte sitt hovedkontor til Fornebu ventes å løfte profilen samt styrke renommeet til Fornebu ytterligere som et attraktivt bolig- og næringsområde, sier administrerende direktør Kaare Frydenberg i en børsmelding.

SEB Enskilda AS har vært finansiell rådgiver for Scandinavian Property Development ASA i forbindelse med transaksjonen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere