NA24.no

Foto: Fredrik Sandberg/SCANPIX

Selger eiendommer tilbake

Sist oppdatert:
Northern Logistics Property selger eiendommer etter et drøyt års eierskap.

Eiendomskonsernet Northern Locistics Property ASA (NLP) selger nå tilbake porteføljen av eiendommer de kjøpte fra svenske Kungsleden i juli i fjor.

Totalt består porteføljen av fem eiendommer på til sammen 109.000 kvadratmeter. Eiendommene består av produksjons-, butikk-, kontor- og logistikkareal.

Utgangspunktet for transaksjonene er en markedsverdi på eiendommene på til sammen 525 millioner kroner, som ifølge NLP er på linje med eksterne verdivurderinger og bokført verdi.

- Salget blir gjennomført som et salg av fem aksjeselskap hvor utbetalt kjøpesum for aksjene blir justert for diverse balanseposter, herunder rentebærende gjeld og latent skatt, opplyser NLP i en pressemelding.

Overtagelsesdato er satt til 2. november 2009.

I forbindelse med kjøpet gav Kungsleden en selgerkreditt på 420 millioner svenske kroner, hvor utestående nå er rundt 386 millioner kroner. Lånet løper til 2011.

- Salget bidrar til å styrke NLP's finansielle posisjon samt at det rendyrker selskapets strategi. NLP vil etter dette salget konsentrere seg om utvikling av selskapets eksisterende eiendommer i Sverige, skriver NLP om salget.

- Salget frigjør betydelig likviditet, styrker vår fokus og våre muligheter for å forfølge vårt mål om videreutvikling av egne eiendommer. Det fjerner også behov for refinansiering av lånet i 2011. Videre gjør salget at vi fjerner usikkerhet knyttet til investeringsforpliktelser i enkelte av de solgte selskapene, sier adm. dir. Per Gunnar Rymer i en kommentar.

Det skal ifølge Rymer ikke være aktuelt med flere salg av eiendommer i Sverige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere