*Nettavisen* Økonomi.

Selger fjellets dyreste leiligheter

Foto: (Finn/Eie)

Kjendisene har sjekket inn. Har du råd til å kjøpe?

14.01.12 12:28

Leilighetsprosjektet 903 på Norefjell byr på noen av de dyreste og flotteste leilighetene i den norske fjellheimen.

Bolighandel1: Selg uten megler

Den dyreste leiligheten koster 7,45 millioner kroner, og er på 121 kvadratmeter. Det gir en kvadratmeterpris på friske 61.000 kroner.

Til sammenligning kan du nå få kjøpt en luksusleilighet i prosjektet Nirvana 1 på Kvitfjells populære vestside for 8,5 millioner kroner. Denne leiligheten er imidlertid på hele 204 kvadratmeter, noe som gir en kvadratmeterpris på 41.500 kroner.

- Prisen virker brutal, medgir eiendomsmegler Anders Langtind i Eie Eiendomsmegling, men sier at disse leilighetene har en hems som ikke regnes med i primærarealet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Finn/Eie)

Det dreier seg her om et ekstra gulvareal som gir totalt 190 kvadratmeter, men som på grunn av skråtak ikke kan regnes med i primærarealet.

Leilighetene i prosjektet 903 har stått ferdige et års tid. Av totalt 60 leiligheter, er det 14 som ikke er solgt. Langtind er ikke bekymret.

- Jeg tror ganske sikkert vi er utsolgt før påsken er over, sier han til Nettavisen.

Leilighetene som selges har tre størrelser. Den minste er på 67 kvadratmeter, har to soverom, og koster 2,95 millioner kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Finn/Eie)

Den nest største er på 101 kvadratmeter, har tre soverom, og koster 4,69 millioner kroner, mens den dyreste altså er på 121 kvadratmeter primærareal.

- Dette er det nyeste selveierprosjektet på Norefjell. Standard og kvalitet skiller seg ut. Her er det vannbåren varme og heis, sier Langtind.

LES OGSÅ:
Her bor kremen på Norefjell
Det råeste skistedet

Han fremhever også beliggenheten helt øverst mot snaufjellet som noe unikt.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det er en utsikt der som du bare ikke tror er sann, sier han.

En rekke kjente finans- og næringslivsfolk har kjøpt leilghet på 903. Blant disse er Leiv Askvig, som forvalter milliardene for arvingene etter avdøde Bergesen-reder Peter C.G Sundt.

På 903 finner vi finansforvalter i EQT Partners, Christian Otto Sinding, som ifjor kjøpte en av markedets dyreste eneboliger på Bygdøy, og en av aksjemarkedets råeste daytradere gjennom flere år, Kristian Wiermyhr, som for et par år siden ble ansatt i meglehuset RS Platou, der han har fortsatt å rake inn gryn.

903-prosjektet kan også skilte med velklingende navn som Carl Nicolaus Wedel Jarlsberg, 13. generasjon eier av adelsgården Jarlsberg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Finn/Eie)

Nettavisen-gründer og polfarer, Odd Harald Hauge, har kjøpt leilighet for 4,8 millioner. Bilforhandler Jens Petter Selmer i RøhneSelmer har betalt 11 millioner.

IT-topp Jon Erik Høgberg har kjøpt en leilighet på 903. Han fikk for et par år siden nesten 30 millioner kroner da han solgte villaen sin på Snarøya.

Tidligere Software Innovation-sjef, Frode Haugli, betalte 6,3 millioner for sin leilighet, mens tidligere Oslobanken-topp - da er vil tilbake til 80-tallet, Jan Gunnar Breivik - betalte 5,85 millioner for sin.

Selge? Finn billigste megler på MittOppdrag.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.