NA24.no

Selger gullgruve til spottpris

Sist oppdatert:
Får nesten ingenting gullgruven på Grønland.

Gruveselskapet Crew Gold var en periode i all hovedsak priset på bakgrunn av de store verdiene som skulle ligge i gullgruven Nalunaq på Grønland.

NA24 - din næringslivsavis

Nå kaster Crew kortene og selger alle aksjene i datterselskapet, som eier gruven, for rett under 10 millioner kroner. Det er britiske Angus & Ross Plc som kjøper Crews eierandel i gruven for 1,5 millioner dollar.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Prisen står i skarp kontrast til hva Crew Gold måtte betale i november 2007, da de kjøpte ut den lokale partneren Nuna Minerals. Da ga Crew Gold 2,6 millioner dollar for aksjeposten på 17,5 prosent i eierselskapet, samt tilbakebetalt lån for 2,3 millioner dollar.

Dette priset gruven til omkring 28 millioner dollar, eller omkring 185 millioner kroner. Crew Gold innstilte den kommersielle driften ved gruven i fjor høst etter at den hadde vært i drift siden sommeren 2004.

Crew skriver i en kort melding at de forventer at salget er gjennomført allerede ved utgangen av april. Selskapets gruvevirksomhet har etter fusjonen med Kenor i økende grad blitt konsentrert om gruvene og prosjektene i Afrika.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere