*Nettavisen* Økonomi.

Selger gullgruve til spottpris

Får nesten ingenting gullgruven på Grønland.

07.04.09 11:38

Gruveselskapet Crew Gold var en periode i all hovedsak priset på bakgrunn av de store verdiene som skulle ligge i gullgruven Nalunaq på Grønland.

NA24 - din næringslivsavis

Nå kaster Crew kortene og selger alle aksjene i datterselskapet, som eier gruven, for rett under 10 millioner kroner. Det er britiske Angus & Ross Plc som kjøper Crews eierandel i gruven for 1,5 millioner dollar.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Prisen står i skarp kontrast til hva Crew Gold måtte betale i november 2007, da de kjøpte ut den lokale partneren Nuna Minerals. Da ga Crew Gold 2,6 millioner dollar for aksjeposten på 17,5 prosent i eierselskapet, samt tilbakebetalt lån for 2,3 millioner dollar.

Dette priset gruven til omkring 28 millioner dollar, eller omkring 185 millioner kroner. Crew Gold innstilte den kommersielle driften ved gruven i fjor høst etter at den hadde vært i drift siden sommeren 2004.

Crew skriver i en kort melding at de forventer at salget er gjennomført allerede ved utgangen av april. Selskapets gruvevirksomhet har etter fusjonen med Kenor i økende grad blitt konsentrert om gruvene og prosjektene i Afrika.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.