NA24.no

Selger historisk eiendom for 60 millioner

(Finn.no)
Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkke har kjøpt der. Nå er nok en prakteiendom til salgs på Konglungen.

Munkesletta på Konglungen er lagt ut for salg med en prislapp på 60 millioner kroner.

SELGE BOLIG? Finn megler

Dermed kan det ligge an til at vi snart får årtes dyreste bolighandel, og ny prisrekord i Asker.

Munkesletta har vært luftet i markedet tidligere, nærmere bestemt i 2008. Da var den ikke avertert i det åpne markedet, men det ble likevel kjent at man forsøkte å oppnå en pris på inntil 90 millioner.

Eiendommen er gedigen. Tomta er på hele 48 mål, med 300 meter strandlinje mot Oslofjorden.

Den gamle brunmalte sveitservillaen fra 1884 er på 386 kvadratmeter, men trenger renovering, ifølge annonsen.

Munkesletta tilhører Tuva Løvland Linge (87), enke etter den kjente båtkonstruktøren Jan Herman Linge (1922-2007).

Linge startet sin karriere som båtbygger med en motortorpedobåt som ble forløperen til Tjeld-klassen. Senere konstruerte han en rekke lystbåter. Mest kjent er kanskje seilbåten Soling, som etter hvert ble egen OL-klasse. Linge står også bak en rekke kjente motorbåter også, blant annet Wesling, og han har tegnet flere modeller for Draco og Windy.

Linges far var Martin Linge , norsk motstandsmann og sjef for Kompani Linge.

Konglungen er en halvøy i Asker med mange flotte strandeiendommer. Ytterst på spissen ligger idylliske Konglungøya med hvitmalte eiendommer i Sørlands-stil.

For et år siden flyttet en av landets rikeste menn, Kjell Inge Røkke, til Konglungen med sin familie. Da hadde byggingen av hans nye hjem i Konglungveien pågått i tre år.

Prisen er ukjent, men vi snakker trolig om flere hundre millioner kroner, inklusive tomtekostnadene på 45 millioner. Røkke har nok landets dyreste privatbolig.

Røkke kjøpte tre tomter på Konglungen. Det sto to verneverdige sveitservillaer på området. Disse har Røkke rehabilitert, og de er forbundet med den nye hovedbygningen ved hjelp av underjordiske ganger.

Bare noen få strandeiendommer i Norge er omsatt til like høye eller høyere priser i bruktmarkedet. For to år siden solgte Schibsted-arving Alexandra Huitfeldt Strømstangveien 9 på Snarøya for 130 millioner til flyarving Erik G. Braathen.

Tidligere Europark-eier Snorre Bentsen solgte livsverket sitt, og kjøpte i 2006 en eiendom på nordspissen av Snarøya for 80 millioner. Røkkes eks-kompanjong, Bjørn Rrune Gjelsten, ga 60 millioner for en eiendom på Bygdøy i 2001.

Selvv om Munkeseltta er en stor eiendom, kan Kjøperen ikke regne med å å få ghøre som han vil. Reglene for bygging i strandsonen er strenge, og bygningene på Munkesletta er bevaringsverdige.

LES OGSÅ:Her er 10-årets råeste bolighandler

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

MittOppdrag : Få anbud på jobbben som skal gjøres

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere