NA24.no

Selger i Fredriksen-selskap

Den nest største eieren sier takk for følget til John Fredriksen i Deep Sea Supply.

Solstad Offhore har inngått avtale om å selge hele sin aksjepost i Deep Sea Supply, ifølge en melding etter børs fredag. Det fremgår ikke hvem som kjøper.

Posten er på 6.551.500 aksjer, ifølge meldingen. Samlet gevinst på investeringen i supplyrederiet vil bli bokført med rundt 70 millioner kroner i fjerde kvartal, og kommer i tillegg til tidligere mottatt utbytte.

Pareto meglet posten til kurs 24,00 kroner, fremgår det av statistikk fra børsen. Aksjen sluttet fredag på 24,30 kroner på børsen.

Solstad har vært nest største aksjonær i Deep Sea Supply, etter John Fredriksens selskap Hemen Holding, som ifølge en aksjonærutskrift har 34,3 prosent.

På denne aksjonærutskriften, som er datert 10. oktober, er Solstad Rederi, et datteselskap av Solstad Offshore, oppført med 8.192.500 aksjer, eller 6,3 prosent - altså mer enn det som ble solgt fredag.

Har Fredriksen kjøpt hele denne posten, vil han kunne utløse tilbudsplikt. Har han bare kjøp den posten som ble omsatt fredag, vil han holde seg under grensen på 40 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere