Gå til sidens hovedinnhold

Selger julekonserter for mange millioner

- Det virker som det har blitt en tradisjon for mange.

Desember nærmer seg med stormskritt og noe mange setter pris på å gjøre i denne adventsmåneden er å dra på julekonserter.

Flere store artister har benyttet seg av denne muligheten for store salg i år.

- Julekonserter i det hele tatt, er stort sett utsolgt. Det er finnes fortsatt billetter, men julekonserter er svært populære, sier Birte Abelsen, grunnleggeren av Revy og Teaterservice, til Nettavisen NA24.

De selger for det meste konserter med hotellpakker.

Ofte par som er på konsert
Noen konserter er så klart mer populære enn andre. Blant de populære finner man Sissel Kyrkjebø sin julekonsert, «Hanne Krogh og tre tenorer», og «Stille natt Hellige natt».

- Det er veldig ofte par som drar på konserter og ikke så mye bedrifter. Vi kan se at folk er i julestemening nå, sier Abelsen.

Gjennomsnittsalderen for de som drar på konsert anslår hun å være mellom 40-60 år.

- Det virker som det har blitt en tradisjon for mange å dra på julekonserter, sier Abelsen.

Derfor selger julekonsertene godt over hele Norge.

- Folk er litt senere i år
«Stille Natt Hellige Natt» er en svært populær konsert, og Abelsen forteller at konsertene stort sett er utsolgt.

- Alle konsertene er ikke helt utsolgt enda, men de selger veldig bra. Vi selger mange billetter per dag uansett. Folk er bare litt senere i år tror jeg, sier Tor Arne Langhus, produsenten bak den populære konserten, til Nettavisen NA24.

Han er glad for at arrangementet selger så bra.

- Det var vel jeg som begynte med dette for seks år siden. Nå tror jeg konserten har sunket inn hos folk og fått et godt omdømme. Jeg har alltid hatt toppartister og jeg tror publikum vet hva de får når de kommer, sier Langhus.

Men hva de tjener på konsertene er ikke lett å få orden på.

- Det kommer an på hvor mange mennesker som kommer. Alle tjener penger og gjør det bra. Men det er umulig å vite hvor mye vi tjener på dette, sier Langhus.

Men samtidig er det klart at norske artister omsetter for mange millioner kroner i desember. I snitt koster billettene rundt 450 kroner og flere av konsertene holdes har over 1.000 tilskuere.

Artistene som skal underholde deg under «Stille Natt Hellige Natt» er i år Rune Larsen, Tor Endresen, Marian Aas Hansen, Alexander Rybak og Elisabeth Andreassen.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken