Gå til sidens hovedinnhold

Selger kunst for en milliard

En av de fremste private kunstsamlinger skal selges.

Auksjonshuset Christie's vil i mai auksjonere en privat kunstsamling som er ventet å innbringe over 150 millioner dollar, eller rundt en milliard kroner.

Samlingen omfatter modernistiske mesterverk av blant andre Picasso, Matisse, Giacometti og Moore og har tilhørt det avdøde ekteparet Sidney og Frances Brody. Sidney var en fremgangsrik eiendomsmagnat i Los Angeles og døde i 1983. I november i fjor døde også Frances.

Samlingen ble startet da Sidney ga Frances en statue av Henry Moore i julegave.

- Dette er rett og slett en av de mest sofistikerte samlingene av moderne kunst i private hender i dag, sier konsernsjef Edward Dolman i Christie’s i en pressemelding.

Rosinen i pølsen er «Nude, Green Leaves, and Bust» av Pablo Picasso. Her er det ventet at prisen kan gå så høyt som 90 millioner dollar, eller drøyt 500 millioner kroner, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Maleriet, som er fra 1932, viser Picassos elskerinne Marie-Therese Walter. Ekteparet Brody kjøpte det på 1950-tallet, og siden har det ikke vært vist offentlig.

Det dyreste maleriet noen sinne er trolig «No. 5, 1948» av Jackson Pollock, som angivelig skal ha blitt solgt for 140 millioner dollar i 2006 fra David Geffen til David Martinez.

Inntektene fra salget vil bli donert til et lokalt museum og bibliotek i California.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken