NA24.no

ALGSKLARE: Kreftene bak leilighetsprosjektet «Elvesundet» er klare for å starte salget av 74 leiligheter midt i Fetsund sentrum - uavhengig av hvor ny bru over Glomma skal gå.
ALGSKLARE: Kreftene bak leilighetsprosjektet «Elvesundet» er klare for å starte salget av 74 leiligheter midt i Fetsund sentrum - uavhengig av hvor ny bru over Glomma skal gå. Foto: Voice/Eve

Selger leiligheter der brua kan komme

En av veivesenets brufavoritter, passer mildt sagt dårlig for de 74 planlagte leilighetene i «Elvesundet». I januar starter salget.

(RB.no): Leilighetskomplekset skal nemlig bygges på akkurat samme sted som brua i alternativ D2 kommer til å gå.

– Blir dette brualternativet gjennomført, vil brua trolig gå tvers gjennom tredje etasje, forteller prosjektsjef Henning Hemstad i utbyggerselskapet Otium AS.

Som Romerikes Blad tidligere har skrevet, er D2 én av tre alternativer veivesenets fagfolk har utpekt som sine favoritter.

Før helga kommer trolig svaret på hvilke tre til fem alternativer veivesenet mener det bør jobbes videre med.

Etter det Romerikes Blad forstår er D2 én av disse.

– Ekstraordinært

Otium har jobbet med utbyggingen i flere år og i september gikk «Elvesundet» gjennom i planutvalget. Kun én naboklage foreligger på dette vedtaket.

Utbyggeren er derfor ikke spesielt bekymret:

– Hvorfor har vi fått klarsignal til å bygge, hvis det var stor sannsynlighet for at det offentlige om noen år må innløse alle leilighetseierne på grunn av en bru? En slik storstilt innløsing ville i så fall ha vært helt ekstraordinært, sier salgs- og markedssjef Egil Lie i Otium AS.

(Saken fortsetter under illustrasjonen)

TOMTA: Strekker seg på begge sider av brua ved tunnelmunningen i alternativ D2. Dagens bru nederst.


– Vi har fått grønt lys for videre prosess med realisering av prosjektet. Det forholder vi oss til, fortsetter han.

Utbyggeren har flere ganger drøftet problemstillingen med kommunen:

– Hver gang spørsmålet om ny bru er blitt tatt opp, har jeg fått inntrykk av at dette alternativet ikke anses som spesielt realistisk hos dem, sier Hemstad.

– 150 navn på blokka

De 74 leilighetene skal bygges i to salgsetapper. Første salgstrinn, der leilighetene legges ut for salg i januar, starter på tomtedelen lengst bort fra sentrum. Bygging antas å kunne starte i andre kvartal neste år, og de første leilighetene er da innflyttingsklare før sommeren 2016.

OPTIMISTER: Henning Hemstad (t.v.), Per Kokkin og Egil Lie skal bygge og selge «Elvesundet».

Per Kokkin i DnB Eiendom, som skal selge.

– Jeg har allerede rundt 150 navn på blokka, folk som er interesserte i å bo i tøffelavstand til alt av butikker og togstasjonen, forteller han.

Leilighetene er på mellom 50 og 100 kvadratmeter, og består av to-, tre- og fireromsleiligheter. Alle får heis, balkong og garasjeplass. Deler av første etasje er satt av til forretninger.

– Tror du usikkerheten knyttet til en framtidig bru vil få innvirkning på salget?

– Som sagt har jeg 150 på liste allerede. Så nei, jeg tror ikke det.

Likevel mener megleren og utbyggeren at det er en klar fordel å få avklart bruspørsmålet raskest mulig.

– Ikke bare for oss og vårt prosjekt, men for alle.

Hvor sannsynlig alternativ D2 er, høyst usikkert: Flertallet i kommunestyret vil ha alternativ E2 med bru nord for sentrum, mens andre lokale krefter kjemper for bokstav A – som følger dagens trasé.

Les flere saker i Romerikes Blad her.


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere