NA24.no

Selger nordisk IT-storhet

Sist oppdatert:
Den nordiske IT-storheten WM-data selges ut.

Det britiske dataselskapet Logica CMG legger inn et bud på det svenske IT-selskapet WM-data. Det sistnevnte selskapet har lenge vært en av de største dataselskapene i Norden.

NA24 - din næringslivsavis

Logica legger inne et bud på hele 11,9 milliarder kroner for WM-data, og får støtte fra styret i WM-data. Det er samtidig klart at WM-data-sjef Christer Stjernfelt blir nordisk sjef for Logica.

Betalingen vil skje i kontanter og aksjer, og budet ligger 25 prosent over snittkursen på WM-data-aksjen de siste tre månedene. I forhold til sluttkurs fredag er budpremien på 17 prosent.

Londonselskapet Ligica CMG har vokst seg store gjennom oppkjøp de siste årene. Selskapet har etter sitt nordiske raid 40.000 ansatte i 41 land, og inntektene er på over 3 milliarder pund.

Det er den kjente familien Wallenberg som er største eier i WM-data. Deres investorselskap Investor har allerede akseptert det britiske budet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere