NA24.no

Selger praktgård til 57 mill.

Sist oppdatert:
Gjeldstyngede Norske Skog forsetter å lempe ut eiendom på markedet.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Sist ute på markedet er prakteiendommen Eidsverket på Bjørkelangen i Akershus.

NA24 - din næringslivsavis

Eiendommen beskrives som en flott storgård med historisk sus helt tilbake fra midten av 1700-tallet. Eiendommen selges som et aksjeselskap, og Norske Skog bruker i dag eiendommen til kurs og konferansevirksomhet. Prislapp: 57 millioner.

Prisen overgår «Jakten på Kjærligheten»-bonden Anders Bergs gigantgård på Skogbygda i samme fylke, som for øyeblikket er til salgs for 35 millioner millioner kroner, med god margin.

Egen motocrossbane
Hovedbygningen har 27 soverom, og tomten består av 800 daa. dyrket mark, 3500 daa. produktiv skog og 500 daa. avsatt til boligformål.

De Norske Skog-ansatte har også kunnet benytte seg av en egen motocrossbane på 69 daa, som kan medfølge på kjøpet til ny eier.

Før jul proklamerte eiendomssjef i Norske Skog, Axel Thuve, at de slett ikke hadde tenkt til å selge denne prakteiendommen, eller flere andre store eiendommer. Men Eidsverket er foreløpig bare den siste i rekken av eiendommer som er lagt ut for salg.

- Alt er til salgs
- Situasjonen har gjort det mer aktuelt etter hvert, sier Thuve, og legger til:

- Alt er til salgs, det er bare et spørsmål om pris og en del andre faktorer.

Han forteller at de fikk en del henvendelser fra interessenter som ønsket å kjøpe Eidsverket, etter at det kom frem at Norske Skog ønsket å selge ut for å kvitte seg med gjeld. For å få mest mulig for eiendommen, er det likevel valgt å legge den ut på det åpne marked.

- Det er en veldig spesiell eiendom, og det ville være dumt å ikke legge den ut i markedet, sier han.

Forventer ikke 600 mill.
Ved påsketider ble den mest kostbare Norske Skog- eiendommen av dem alle, hovedkontoret på Oksenøya i Bærum, lagt ut for salg via Akershus Eiendom.

Eiendommen er på nærmere 60 dekar, der konsernet disponerer bygg på 20.000 kvadratmeter.

Det har versert rykter i markedet om at Norske Skog ville ha svimlende 600 millioner for herligheten, men dette avkreftes av megler.

- Verken vi eller selger forventer få 600 millioner, sier megler Petter Nylend.

Han bekrefter at de er i en sluttfaste omkring salg av eiendommen, og at flere interessenter kjemper om å stikke av med siste stikk. Hvor mye budet er oppe i, ønsker han ikke å si noe om.

Går tregt i Halden
I tillegg har Norske Skog prakteiendommer i Halden (Høvleritomta) og på Ranheim i Trøndelag til salgs. Eiendomssjef Thuve håper alt er borte innen sommeren, men i Halden går det tregt.

Norske Skogs prakteiendom i Halden til 20 mill.

- Det har vært litt interesse på den, men det vil bli gjort ekstra tiltak for å markedsføre den mer enn vi har gjort hittil, sier megler Geir-Frode Wroldsen.

Prislappen for denne eiendommen er 20 millioner, og her får man rundt 18 mål tomt som kan nyttes til boligformål.

Målet til Norske Skog er å sanke inn atskillige hundre millioner fra disse salgene. Verdien på Klosterøya, Ranheim, Oksenøya og Eidsverket er anslått til rundt en milliard kroner.

Eiendommen på Klosterøya i Skien, der den gamle Unionsfabrikken lå, er foreløpig ikke til salgs, men det er satt i gang et reguleringsarbeid på tomten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere