NA24.no

Selger Retriever

Sist oppdatert:
Schibsted får gevinst på 50 millioner svenske kroner.

Schibsted har inngått avtale om å selge det 100 prosent eide datterselskapet Retriever AB til Norsk Telegrambyrå AS og Tidningarnas Telegrambyrå AB som vil eie henholdsvis 34 % og 66 % i selskapet. Samlet salgssum er SEK 115 mill. Schibsted forventer å bokføre en gevinst i størrelsesorden SEK 50 mill som følge av salget, heter det i en melding fra Schibsted.

Retriever-gruppen består av Retriever Sverige AB, Mediearkivet AB og Retriever Information AB i Sverige samt Retriever Norge AS og Mediearkivet AS i Norge. Selskapet ventes å omsette for rundt 100 millioner norske kroner i 2009.

Endelig gjennomføring av transaksjonen er ventet å finne sted i løpet av 3. kvartal 2009. Salgssummen vil på gjennomføringstidspunktet bli justert for endring i netto gjeld og arbeidskapital.

I en pressemelding fra NTB heter det at TT og NTB har samarbeidet tett i flere år, men at de nå for første gang inngår et strategisk samarbeid på eiersiden i et selskap.

- Medieovervåking er et naturlig kjernevirksomhetsområde for et moderne nyhetsbyrå, og oppkjøpet utvider vårt aktivitetsgrunnlag ytterligere, sier sjefredaktør/administrerende direktør Pål Bjerketvedt i NTB.

Retriever er Nordens ledende leverandør av medieovervåking, mediearkiv og medieanalyse på digital plattform. Selskapet anses ikke som strategisk kjernevirksomhet for Schibsted.

Schibsted fortsetter å jobbe med å frigjøre ytterligere kapital gjennom salg av virksomhet som ikke er kjernevirksomhet, heter det i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere