Selger Retriever

Schibsted får gevinst på 50 millioner svenske kroner.

28.08.09 09:07

Schibsted har inngått avtale om å selge det 100 prosent eide datterselskapet Retriever AB til Norsk Telegrambyrå AS og Tidningarnas Telegrambyrå AB som vil eie henholdsvis 34 % og 66 % i selskapet. Samlet salgssum er SEK 115 mill. Schibsted forventer å bokføre en gevinst i størrelsesorden SEK 50 mill som følge av salget, heter det i en melding fra Schibsted.

Retriever-gruppen består av Retriever Sverige AB, Mediearkivet AB og Retriever Information AB i Sverige samt Retriever Norge AS og Mediearkivet AS i Norge. Selskapet ventes å omsette for rundt 100 millioner norske kroner i 2009.

Endelig gjennomføring av transaksjonen er ventet å finne sted i løpet av 3. kvartal 2009. Salgssummen vil på gjennomføringstidspunktet bli justert for endring i netto gjeld og arbeidskapital.

I en pressemelding fra NTB heter det at TT og NTB har samarbeidet tett i flere år, men at de nå for første gang inngår et strategisk samarbeid på eiersiden i et selskap.

- Medieovervåking er et naturlig kjernevirksomhetsområde for et moderne nyhetsbyrå, og oppkjøpet utvider vårt aktivitetsgrunnlag ytterligere, sier sjefredaktør/administrerende direktør Pål Bjerketvedt i NTB.

Retriever er Nordens ledende leverandør av medieovervåking, mediearkiv og medieanalyse på digital plattform. Selskapet anses ikke som strategisk kjernevirksomhet for Schibsted.

Schibsted fortsetter å jobbe med å frigjøre ytterligere kapital gjennom salg av virksomhet som ikke er kjernevirksomhet, heter det i meldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.