NA24.no

Foto: Martin Huseby Jensen (NA24)

Selger Superfish

Sist oppdatert:
Orkla Foods klarte ikke få det til i Polen.

I en pressemelding opplyser Orkla at Orkla Foods selger Superfish til det polske selskapet Graal.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi kan likevel ikke si oss fornøyde med den økonomiske utviklingen og den markedsposisjon vi har fått i det polske markedet. Vi tror derfor at en ny eier som allerede har betydelig virksomhet innenfor denne kategorien, kan bidra til å styrke selskapets muligheter i det polske markedet fremover. For Orkla Foods var det viktig å finne en kjøper som kan videreføre selskapet, sier administrerende direktør Uwe Birkkjær i Orkla Foods CEE.

Partene vil ikke oppgi salgssummen, men avtalen innebærer at det børsnoterte polske selskpaet Graal overtar alle av aksjene i Superfish. Graal er en ledende aktør innen fiskeprodukter og fiskeforedling i Polen og eksporterer i tillegg til andre europeiske land, USA og Jamaica.

Orkla Foods er også etablert i Polen med selskapene Kotlin og Elbro.

- Superfish er en ledende produsent av frosne, kjølte og hermetiske fiskeprodukter i Polen, under merkenavnene Superfish, Abba og Barka. Selskapet har to moderne fabrikker plassert i Kolobrzeg nord i Polen, og hadde i 2006 250 mill. kroner i omsetning og 400 ansatte, skriver Orkla i pressemeldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere