NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%
Foto: Løchen, Per (SCANPIX)

Selger telekjempe for 3,6 milliarder

Sist oppdatert:
Kraftselskapene selger ut Ventelo.

Private equity-selskapet EQT har inngått en avtale om kjøp av Stig Herbern-ledede Ventelo Holding fra BKK, Troms Kraft, Agder Energi, Nord-Trøndelag EV, Eidsiva bredbånd og Altibox, som eies 100 prosent av Lyse.

NA24 får opplyst at salgssummen er på 3,6 milliarder kroner inkludert gjelden.

Egenkapitalen i Ventelo verdsettes i transaksjonen opp til 1.800 millioner kroner. Ventelo er Norges største tilbyder av data- og telekomløsninger og kontrollerer ett av landets to eneste nasjonale fibernettverk, samt nettverk i de største byene. Ventelo venter driftsinntekter i 2011 på 2.600 millioner kroner og et driftsresultat (EBITDA) på rundt 400 millioner kroner.

- Gjennom kjøpet av Ventelo tar EQT VI ytterligere grep med å styrke tilbudet av høyhastighets fibernettverk i Norge. EQT VI skal bygge en sterk utfordrer i det norske data- og telekommarkedet, da mange selskaper og organisasjoner blir tilbudt lavere datahastighet enn hva folk flest har hjemme. Datatrafikken i Norge vil fortsette å vokse og EQT VI vil investere i å utvikle Ventelos allerede sterke markedstilbud, skriver Anders Misund, Partner og leder av EQT Partners i Norge, investeringsrådgiver til EQT VI, i en melding.

Eier telekomselskaper
Gunnar Asp er industriell rådgiver til EQT VI og blant annet styreleder i EQT V-eide InFiber (tidligere Hafslund Fibernett), som ble kjøpt i januar 2011. InFiber eier og driver det største operatørnøytrale optiske fibernettet i Norge, som dekker Oslo-området.

- Med sin sterke nummer to-posisjon, understøttet av ressursene og kompetansen til EQT VI, er Ventelo godt posisjonert til å ytterligere styrke stillingen i det voksende norske data- og telekommarkedet. På kort sikt vil EQT bistå ledelsen i å tilby landets fremste data- og telekomløsninger til selskapets kunder, i tillegg til å innlede prosessen med å skape et sterkere grunnlag for fremtidig vekst og utvikling, skriver Gunnar Asp, som vil tre inn som styreleder i Ventelo.

God løsning
I meldingen skriver Ventelo-styreleder Ola Mørkved Rinnan at salget til EQT er en god løsning for Ventelo.

- Salget av Ventelo til EQT VI er en god løsning for Ventelo. Fiberselskapet BaneTele, som ble kjøpt av staten og deretter innfusjonert i Ventelo, var viktig for å sikre utviklingen av de regionale virksomhetene gjennom en konkurransedyktig, nasjonal infrastruktur. Siden den gang har dagens aksjonærer utviklet forskjellige løsninger regionalt, og dermed var det ikke like naturlig at de seks aksjonærene skulle gå videre i en felles satsning for Ventelos videre utvikling i det norske markedet, skriver Rinnan i meldingen.

EQT er et av de ledende private equity-selskapet i Nord-Europa med nær 18 milliarder euro i innhentet kapital og flere investeringsstrategier. EQT Partners har kontorer i København, Frankfurt, Helsinki, Hong Kong, Oslo, London, München, New York, Shanghai, Singapore, Stockholm, Warszawa og Zurich.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere