NA24.no

Selger til amerikansk kjempe

Sist oppdatert:
JP Morgan overtar Nordeas globale depotvirksomhet for institusjonelle kunder.

Nordea selger unna de globale institusjonelle kundene til JPMorgan. Partene er enige om at JP Morgan overtar Nordeas globale depotvirksomhet for institusjonelle kunder.

NA24 - din næringslivsavis

Frem til nå har Nordea vært ledende i Norden innen denne type forvaltning og avtalen gjelder rundt 200 milliarder euro under forvaltning. Det tilsvarer rundt 1.600 milliarder norske kroner.

JPMorgan har til sammenligning 10.000 milliarder euro i midler til forvaltning. Avtalen gjør at JPMorgan oppretter lokale kontorer i Norden og skal tilby depotmottakertjenester til lokale verdipapirfond, og overta nøkkelpersoner innen kundeservice fra Nordea for å sikre kontinuitet i tjenestene og en smidig overgang.

Skape verdi for kundene
- Nordea vil fokusere på tjenester der vi virkelig kan skape verdi for kundene, sier leder Birger Gezelius i Financial Institutions i Nordea.

Nordea beholder ambisjonen om å bli ledende i markedet og vil fortsette å tilby globale forvaltningstjenester til person- og bedriftskunder og videreutvikler sin ledende forvaltningsvirksomhet for internasjonale kunder i Norden.

- Våre nåværende institusjonelle kunder får tilgang til JPMorgans globale høykvalitetstilbud og verdiøkende tjenester, samtidig som vi får anledning til å fokusere på vår kjernekompetanse.

JP Morgan blir også global forvalter for Nordea Fondene og Nordea Liv & Pensjon

- Høy prioritet
- Kjøpet viser at JPMorgan gir Norden høy prioritet, sier Conrad Kozak, Global Head i JPMorgan's Securities Company.

- Det er en svært viktig del av vår strategi å øke vår tilstedeværelse i de samme regionene som kundene. Dette kjøpet er et naturlig ledd i vår nordiske ekspansjon, sier Kozak.

Avtalen medfører at markedsføringssamarbeid med The Bank of New York opphører. Kundene vil bli overført til JPMorgan i løpet av de neste 12 til 18 månedene og det er ventet at forhandlingene er fullført i tredje kvartal. Transaksjonen vil ha en begrenset effekt på Nordea-konsernets resultatregnskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere