NA24.no

Selger unna for milliarder

Sist oppdatert:
Næringsministeren vil ha Hydro Polymers på børs når selskapet selges.

Hydro-sjef Eivind Reiten jakter nye eiere til Hydro Polymers. Selskapet har 1200 ansatte i Norge, Sverige og Storbritannia, omsetter for 6,5 milliarder kroner og verdsettes til rundt fem milliarder kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Det skjer med næringsminister Dag Terje Andersens velsignelse. Han er ikke negativ til salg, men håper selskapet forblir i Norge.

På børs for å forbli norsk
- Vi har gitt klarsignal for salg av Hydro Polymer, men har vært opptatt av at selskapet børsnoteres for å sikre at virksomheten forblir i Norge, sier næringsministeren til NA24.

Hydro-sjefens plan om å selge ut flere av industrigigantens selskaper, som servicevirksomheten Hydro Production Partner, med 1500 ansatte, bildeledivisjonen, inkludert virksomheten på Raufoss med 700 ansatte i tillegg til Hydro olje og gass, som fusjoneres inn i Statoil.

Tidligere har Hydro skilt ut gjødselsdivisjonen Yara, og børsnotert med et betydelig statlig eierskap. Hydro Seafood, Dyno, VAW Flexible Packaging, Scanraff og Pronova er alle solgt ut de siste årene.

Rendyrket Hydro
- Nå får vi et rendyrket Hydro som skal ha fokus på aluminiumsvirksomhet, hvor investeringer i styret ikke må konkurrere med investeringer i olje- og gassdivisjonen, sier han.

- Men vi er opptatt av at nye eiere skal bidra til industriutvikling i Norge, legger han til.

Det er et synspunkt han får støtte til fra Høyres næringspolitisk talsmann, Torbjørn Hansen.

Viktig å bli i Norge
- Vi mener det er viktig og positiv å ha hovedkontorfunksjoner i Norge. Det er årsaken til at vi ikke vil redusere eierskapet i Yara. Børsnotering er en mulighet. Vi har ikke vurdert denne konkrete saken, og spørsmålet er hva som er industrielt viktig og gir best resultat for staten som eier, og selskapet, sier han.

- Men det er betyr ikke at det er slik at vi mener staten skal ha negativ kontroll i alle store selskaper, avslutter Hansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere