NA24.no

Selger unna skip

Sist oppdatert:
Tørrbulkrederi får et tap på 53 millioner kroner.

Jinhui Shipping selger to skip for 60 millioner dollar. Det opplyser selskapet i en børsmelding.

Salget innebærer at tørrbulkrederiet får rett over 400 millioner kroner for skipene som er av typen supramax. Skipene er heleide av to datterselskaper til Jinhui.

Det første skipet er på 55.496 dødvekttonn og ble bygget i februar 2008. Skipet er registrert i Hongkong. Det samme gjelder det andre skipet som er bygget i mars 2008.

Kjøperne av skipene er NSCL og RSC. De har valgt å fordele eierforholdet 60/40.

Basert på bokført verdi for de to skipene per 31. desember 2008 ligger det an til at Jinhui får et bokført tap på 7,9 millioner dollar fra salget. Selskapet opplyser at tapet kan bli lavere avhengig av hva som er bokført verdi i forbindelse med når skipene overdras.

Styret i Jinhui skriver i en melding at salget er et ledd i å styrke arbeidskapitalen og forbedre likviditeten.

Rederiet eier for tiden et moderne handymax-skip, et moderne panamax-skip og 20 moderne supramax-skip samt ett eldre handymax-skip. I tillegg har selskapet et omfattende byggeprogram. I perioden fra 2009 frem til 2013 vil de få ytterligere 18 supramax-skip, to nybygg av post-panamax, to panamax-skip og et nybygg av handysize.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere