*Nettavisen* Økonomi.

Selger unna til Andresen

Bjørge kan innkassere en gevinst på en kvart milliard kroner etter å ha solgt Bjørge Norcoat.

Investeringsselskapet til tobakksarvingen Johan H. Andresen, Ferd, kjøper Bjørge Norcoat for 287,5 millioner kroner. Fra før eier Ferd D&F Group og får dermed ledende posisjon innenfor fagområdene isolering, stillastjenester og overflatebehandling.

NA24 - din næringslivsavis

Salget vil gi Bjørge en regnskapmessig gevinst på i overkant av 250 millioner kroner og er et ledd i strategien for å øke fokuset mot produkter og teknologiløsninger til olje- og gassindustrien.

- Bjørge Norcoat er en betydelig del av Bjørges virksomhet. Salget er likevel utvilsomt industrielt riktig, prisen er rett og vi er sikre på at dette er den beste måten å utvikle Bjørge på, både for de ansatte og for våre eiere, skriver konsernsjef Stig Feyling.

Salget gir også finansielle muligheter til andre strategiske oppkjøp og å fortsette satsningen på eksisterende produkt og teknologiområder, ifølge Feyling.

- For en teknologidrevet virksomhet som Bjørge ASA vil det dessuten være naturlig å vurdere nye områder som styrker Bjørges satsning innenfor produkter, teknologi og service til olje og gass industrien, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag