Gå til sidens hovedinnhold

Selger Villa Fagerheim på Ormøya i Oslo for 32 millioner

Et av Oslos mest særegne hus er lagt ut i markedet med en prislapp på 31,9 millioner kroner.

Advokat Odd Kalsnes i Privatmegleren har tro på et snarlig salg av Villa Fagerheim på Ormøya i Oslo. To potensielle kjøpere har vist spesielt stor interesse for den fredede eiendommen, og man har mottatt et bud «i nærheten av prisantydningen».

- Kjøpere i denne prisklassen er naturlig nok mer selektive enn andre. Dette huset er så enestående at man må finne en spesiell kjøpegruppe, gjerne noen med sterkt interesse for kulturhistorie. Ettersom hele eiendommen er fredet, er det svært begrenset hva en ny eier kan gjøre her, sier Kalsnes.

Håndterer ekstrem luksus

Advokaten er kjent som arkitekten bak flere store transaksjoner i luksussegmentet i Oslos boligmarked. Mange av objektene han selger skjer uten offentlig annonsering, ved at han henvender seg til en portefølje av interessenter han vet om på forhånd.

Villa Fagerheim var inntil for et par år siden i tidligere XXL-gründer Øivind Tidemandsens eie. Han kjøpte boligen i 2011 for 25 millioner kroner.

- Men han har selv aldri bodd der. Den ble solgt for to år siden til nåværende eier som har bestemt seg for å selge videre, sier Kalsnes.

«Unik strandeiendom»

Villa Fagerheim beskrives i prospektet som «en unik strandeiendom på 6,1 mål med strand og badehus.

- I tillegg er det et lysthus som nesten er råtnet og en flik av eiendommen som kan skilles ut til en ny tomt, forteller Kalsnes.

Han mener eiendommens beliggenhet ville gitt den en prislapp på det dobbelte om ikke den var fredet av riksantikvaren.

- Da ville den blitt solgt på timen til en utbygger som hadde bygget terrasseleiligheter. Og hva en sånn eiendom hadde kostet på Bygdøy på den andre siden av byen, med samme størrelse, tør jeg ikke engang tenke på. Da snakker vi 70-80 millioner kroner.

Les også

Ny rekord for Nettavisen - med ny layout, nye seksjoner og storsatsing

Les også

Fast eller flytende rente? Her er Olav Thons råd

Les også

Maxbo pålegges å ofre 44 p-plasser for å gi plass til sykkel

Kommentarer til denne saken