NA24.no

Selskap eid av Orkla og Hydro innrømmer testjuks i USA

Sapa-ansatte endret testresultater fra stryk til bestått.

Aluminiumsselskapet Sapa, eid av Orkla og Norsk Hydro, innrømmer juks med testresultater i USA.

På sine hjemmesider skriver Sapa Profiles Inc. (SPI) i Portland, Oregon, at en intern etterforskning har avslørt at testresultater for visse ekstruderte aluminiumsprodukter ble endret av enkelte ansatte.

Saken, som ble omtalt av TDN Finans tirsdag morgen, gjelder testresultater i perioden mellom 1996 og 2015. Noen av disse ble endret fra stryk til beståtte resultater.

Selskapet kaller selv praksisen for «totalt uakseptabel», og skriver at den ble stoppet umiddelbart. I tillegg har de involverte ansatte fått sparken.

- SPI varslet amerikanske myndigheter og arbeider tett med dem ettersom de gjennomfører en egen etterforskning, fortsetter selskapet.

Etter at det amerikanske justisdepartementet har igangsatt en etterforskning av enkelte leverandører til myndighetene, som inkluderer Sapas «Technical Dynamics Aluminum division», har Sapa Profiles Inc siden 30. september i år vært midlertidig suspendert som leverandør.

For SPI knytter etterforskningen seg til aluminiumsprodukter produsert i 2000 og 2002 og levert til en leverandør til NASA.

Selskapet forsikrer at det har gjennomført omfattende tiltak for å hindre at en slik situasjon skal kunne oppstå igjen.

Sapa er eid med 50 prosent hver av Orkla og Hydro.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere