Gå til sidens hovedinnhold

Selvaag Bolig satser i Stavanger

Selvaag Bolig kjøper BO1, og gir aksjonærene 170 millioner kroner.

– Vi kommer til å satse tungt i Stavanger-området, skriver administrerende direktør i Selvaag Bolig, Baard Schumann, i en melding.

BO1 utvikler boliger blant annet på Lervig Brygge, Jaasund og Aase Gård og har over 1600 boliger under utvikling. Selskapet bytter nå navn til Selvaag Bolig Rogaland. Administrerende direktør Baard Schumann i Selvaag Bolig sier at det nye selskapet vil bli en dominerende aktør i Stavanger-regionen.

– Selvaag Bolig Rogaland vil bli en av de ledende boligutviklerne i Rogaland i flere år fremover. Gjennom oppkjøpet får vi en svært kompetent organisasjon, samt en av Rogalands største og beste tomteporteføljer med mulighet for over 1 600 boliger. Stavanger-regionen er et av våre fokusområder, og for oss som en ny aktør i området er det en stor fordel at vi har mennesker som kjenner det lokale boligmarkedet, skriver Schumann i meldingen.

Får 170 mill.
Selvaag Bolig eide allerede 62,5 prosent av BO1 etter en fusjon med Hansa Property Group tidligere i år. Det er de resterende aksjene som nå kjøpes opp. Prisen for de siste 37,5 prosentene er 170 millioner kroner og skal gjøres opp både i form av kontanter og aksjer. Tidligere BO1-aksjonærer er TS-eiendom, Heggheim-familien gjennom sitt selskap Svithun Finans, og Magne Svendsen gjennom selskapet Lema.

– Avtalen er signert, og kjøpet skal endelig godkjennes på Selvaag Boligs ekstraordinære generalforsamling 21. november. Totalt har Selvaag Bolig nå mer enn 10 000 boliger på totalt 700 000 kvadratmeter under utvikling. De fleste boligene bygges i våre satsningsområder i Stavanger-regionen, Bergen og Oslo-området, sier Schumann

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her