NA24.no

Selvmords-bomber angrep nordmenn

Sist oppdatert:
To norske militære kjøretøy ble fredag formiddag rammet av en bombe i Kabul sentrum.

En bil eksploderte like ved de norske kjøretøyene. Sjåføren av bilen ble drept, og to sivile afghanere skadet. En av de norske bilene fikk lettere skader. De norske bilene blir brukt i Natostyrken Isaf (International Security Assistance Force).

Nyhetsbyrået Reuters omtaler hendelsen som et selvmordsangrep.

«Selvmordsbomber drept»
«En bilbombe gikk av i den afghanske hovedstaden fredag mellom to norske biler fra den fredsbevarende styrken og i nærheten av en bygning der parlamentet skal møtes neste uke. En selvmordsbomber ble drept og to forbipasserende skadet», melder Reuters.

Eksplosjonen skjedde ifølge Reuters på veien mellom Kabul zoologiske hage og det tidligere kongelige palasset vest i byen.

- Eksplosjonen drepte angriperen. To forbipasserende ble lettere skadd, sier visepolitimesteren i Kabul, Shafiq Fazly, til Reuters.

Toyota Corolla
Angriperen skal ha kjørt en Toyota Corolla inn mellom de to norske militærjeeper fra den fredsbevarende styrken.

- Det er for tidlig å si om det er snakk om en selvmordsaksjon. Afghansk politi er nå på stedet og etterforsker hendelsen i samarbeid med Isaf-styrker, sier ISAF-talsmann major Andrew Elmes til TV 2 Nettavisen.

- Vi vet bare at en bil har eksplodert, og at sjåføren ble drept

Den drepte sjåførens nasjonalitet er ifølge Elmes foreløpig ukjent. Ingen Nato-soldater kom til skade.

«Improvisert sprengladning»
Norske militærkilder omtalte tidligere fredag eksplosjonen som en «improvisert sprengladning.»

- Vi har fått melding om at to norske militære kjøretøy i Afghanistan har blitt rammet av det som ser ut til å være en såkalt improvisert sprengladning. Ingen nordmenn er skadd, sier presseoffiser ved Fellesoperativt hovedkvarter Thom Knustad til TV 2 Nettavisen.

- Opplysningene vi har fått foreløpig tyder ikke på at det var en selvmordsaksjon, men en såkalt improvisert sprengladning, sier Knutstad til TV 2 Nettavisen klokken 12.45.

Angrepet skjedde i sentrum av Kabul klokken 10.30 norsk tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere