NA24.no

Senatet løfter solaksjene

Det amerikanske senatet sendt solaksjene opp etter børs tirsdag kveld.

Oppturen etter at de amerikanske børsenes offisielle handel hadde stengt, kom som følge av senatets behandling av skattekreditter for fornybar energi i USA.

NA24 - din næringslivsavis

Senatet godkjent sent tirsdag en skattepakke som vil forlenge skattekredittordningen for fornybar energi i USA. Rammen på pakken er hele 18 milliarder dollar for energikilder som sol, vind og geotermisk varme.

Ifølge Reuters har pakken blitt sterkt forsinket, noe som har lagt en demper på aksjene i sektoren. Senatet har før gårsdagens godkjennelse stoppet pakken åtte ganger, men i går gikk den igjennom.

Senatet vil med gårsdagens godkjennelse forlenge skattekredittregimet for vind med ett år og for andre kilder med to år, mens den forlenges med åtte år for solcellebransjen.

Blant aksjene som steg i etterbørshandel i USA i går var SunPower med 4 prosent, Evergreen Solar med 7 prosent og First Solar med 3,6 prosent, melder Reuters. REC-aksjen var opp 5,9 prosent etter en halvtimes handel i Oslo onsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere