*Nettavisen* Økonomi.

Sender aksje til himmels på børs

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)

- Muligheten åpnet seg nå, sier investoren.

09.06.09 10:33

Thin Film Electronics, som er det som er igjen av den tidligere teknologifiaskoen Opticom, har gjort en emisjon rettet mot tidligere toppsjef i Fast Search & Transfer, John Markus Lervik. Da markedet åpnet hadde aksjen steget over 30 prosent men etter vel halvannen times handel er aksjen opp hele 80 prosent.

NA24 - din næringslivsavis

Han har fått kjøpe 14 millioner aksjer til kurs 0,41 kroner, seks øre under gårsdagens sluttkurs, direkte av selskapet. Dermed entrer Lervik igjen teknologiarenaen etter at han forlot teknologiselskapet Fast Search & Transfer etter at det ble kjøpt opp av Microsoft. Ekstra belastende ble det også da Økokrim bestemte seg for å etterforske Fast for brudd på regnskapsloven.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Gamle kjente
Thin Films hovedaksjonærer er Thomas Fussell og Robert Keith, de to hovedinvestorene i Fast og Opticom. Lervik kjenner disse meget godt fra tiden som toppsjef i Fast Search & Transfer.

I tillegg til aksjene som Lerviks selskap ASAH AS har fått kjøpe i den rettede emisjonen har han også kjøpt 6,2 millioner aksjer i markedet samt fått 5,4 millioner tegningsretter. Lerviks selskap vil dermed ha nesten 14 prosent av selskapet samt 5,4 millioner tegningsretter i selskapet.

Skal delta i kommersialiseringen
I en e-post til NA24 skriver John M. Lervik at han har fulgt Thin Film Electronics fra sidelinjen i en årrekke og at han vet selskapet besitter en unik, patentert teknologi.

- Muligheten åpnet seg nå for å erverve en fornuftig eierandel til en god pris, og jeg ser det som interessant å kunne bruke noe tid framover til å studere teknologien i mer detalj med mål om å kunne delta i selskapets kommersialiseringsaktiviteter, skriver Lervik til NA24.

Videre melder han at han gjennom årene har opparbeidet seg internasjonal erfaring og nettverk som han vil stille til disposisjon for Thin Film.

- Jeg kommer dog ikke utenfra med klare oppfatninger om hvor veien videre skal gå for Thinfilm, men vil bruke tiden til å se på hvor selskapets muligheter ligger fremover og hvordan disse best kan utnyttes, understreker Lervik i e-posten.

Stammer fra Opticom
Thin Film Electronics ble skilt ut av Opticom etter en voldsom aksjonærstrid om selskapet. Teknologien er basert på Hans Gude Gudesens teknologi, men Gudesen og de to britiske investorene Keith og Fussell endte med krangel og uvennskap.

Selskapet utvikler nå minnekretser trykket på plast, som for eksempel skal garantere for ektheten til produktet. Selskapet prøvde seg tidligere å trykke prosessorer på plastikk i stedet for på silisium, og dermed få plass til langt høyere ytelse. Men trass en avtale med Intel lyktes ikke selskapet, som da het Opticom, å kommersialisere sin teknologi.

Elendig børsutvikling
Det har ikke bare vært enkelt å være aksjonær i Thin Film den siste tiden. Selskapets toppsjef gikk av i forrige uke, og selskapet har ikke lykkes med å gjøre sin teknologi om til produkter markedet vil kjøpe. På et år er aksjekursen ned 83 prosent mens kursen har falt 14 prosent den siste måneden.

Hovedindeksen på Oslo Børs stiger med 1,75 prosent til 297,82 poeng.
Les mer: Forrykende start på børsen

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag