NA24.no

Sender rigger i opplag

Verdens største riggselskap begynner nå å legge jackup-rigger i opplag.

Oljeselskapenes innstramminger i letebudsjettene og avtagende appetitt på å iverksette nye boreprosjekter fører nå til at riggiganten Transocean sender rigger i opplag etter endte kontrakter. Utviklingen gjelder i første omgang oppjekkbare borerigger som opererer på grunt vann.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge en oppdatering fra riggselskapet har de nå sendt de to oppjekkbare boreriggene GSF Adratic 1 og V i opplag i det vestafrikanske landet Gabon etter at de kom av kontrakt for oljeselskapet Chevron utenfor Angola. Riggen hadde da gått på kontrakter med 193.000 dollar per dag i rate.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Videre har oljeselskapet Zeitco valgt å benytte en opsjon til å førtidig terminere kontrakten på Transoceans oppjekkbare rigg Interocean III utenfor Egypt. Denne riggen går også i opplag.

Ytterligere en jackup som befinner seg i Egypt kan havne i opplag som følge av en kontraktskrangel mellom Transocean og oppdragsgiver. Denne riggen skulle i utgangspunktet gått på kontrakt frem til 2011.

Den månedlige flåteoppdateringen fra Transocean illustrerer også at riggraten nå er under press. Blant annet er riggen GSF Compact Driller blitt kontrahert av Chevron for en ny kontrakt utenfor Thailand frem til april 2012 på en rate tilsvarende 120.000 dollar per dag. Riggen har til nå gått på en rate tilsvarende 196.000 dollar per dag.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere